Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Филм на ужасите бе спрян заради масовите стрелби в САЩ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:46 / 13.08.2019Коментари (0)372
© Youtube
Колкото и хумор да стои зад една политическата сатира, понякога страховитата реалност може да притъпи желанието на хората да бъдат развличани по този начин.

Такъв е случаят и с предстоящия филм The Hunt - история за представители на "елита", които се отдават на ловно забавление, като вместо животни преследват група "окаяни" хора.

Universal взе решението да спре рекламната кампания на изпълнения с насилие филм заради скорошните масови стрелби в САЩ, които доведоха до смъртта на 34 души.

Става дума за случаите в Ел Пасо, Тексас (3 август, 22 жертви), Дейтън, Охайо (4 август, 10 жертви) и Гилрой, Калифорния (28 юли, 4 жертви).

"От чувствителност заради вниманието към скорошните трагедии, Universal Pictures и създателите на The Hunt временно спират маркетинговата кампания на филма и правят повторен преглед на материалите, преди да продължим напред", се казва в съобщение, разпространено от представител на студиото.

Премиерната дата на филма в САЩ обаче остава непроменена - 27 септември. Това дава възможност разпространителите да наваксат с рекламите, когато кампанията бъде подновена, но вероятно тонът им вече ще е доста по-умерен.

Проблемът, с който създателите на филма се сблъскват, не е само в количеството насилие в The Hunt - все пак такова има в множество холивудски продукции на големия екран, в които се наливат милиони.

По-големият въпрос са темите, залегнали в сценария на филма, дори и на заден план.

Историята разказва за група от 12 души, които тревожно много напомнят на потенциални избиратели на Доналд Тръмп. Те се събуждат в непознато място и скоро разбират, че трябва да се борят за живота си. Без да искат, те са станали част от смъртоносна игра за богати представители на "елита" - хора, които плащат, за да ловуват други хора.

Бети Гилпин (GLOW, Nurse Jackie) е в ролята на една от потенциалните жертви, която обаче бързо поема нещата в свои ръце и обръща играта срещу "ловците". От другата страна е героинята на Хилари Суонк, чиято идея е цялото кърваво мероприятие.

В сценария на Деймън Линделоф (Lost) и Ник Кюз се усещат политическите нюанси - все пак оригиналното заглавие на филма е "Червен щат срещу Син щат" (Red State vs. Blue State) - заигравка с разделението на щатите в САЩ на червени (гласуващи за републиканците) и сини (гласуващи за демократите). Още в началото на филмовия сценарий представители на "елита" обсъждат какво е направил лошия според тях президент, а един от тях коментира, че "поне идва Ловът" и ще могат да убият "няколко окаяници", посочва The Hollywood Reporter.

На места дори сега сюжетът на филма се описва с простичкото "либерали ловуват консерватори".

По случая се изказа и самият Доналд Тръмп, който обвини в профила си в Twitter Холивуд и филмите, които се създават там, включително предстоящия да излезе "Ловът", за насилието в американското общество, довело до стрелбите в Охайо и Тексас. "Те създават насилие, а после обвиняват другите," заключи Тръмп.

Към момента в САЩ няма да има никакви телевизионни и онлайн реклами за The Hunt, няма да има и билбордове, които да промотират предстоящия филм. Засега каналите ESPN и AMC са излъчили по една реклама на The Hunt и то точно през почивните дни, в които станаха стрелбите.

И преди се е случвало реални събития да се отразят на даден филмов проект. След 11 септември 2001 г. Warner Bros. отлага филма с Арнолд Шварценегер "Косвени жертви" и се отказва от трейлър, в който бомбена атака е извършена в Щатите. С няколко месеца е отложена премиерата и на "Лично правосъдие" (Death Wish, 2017 г.). Тогава причината е масовата стрелба в Лас Вегас.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Грипна епидемия обхвана страната
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: