Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евтини полети до 3 дестинации, с които да разнообразим пътешествията
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:03 / 28.01.2020Коментари (0)564
©
Ако искате да разнообразите пътешествията си и да си отдъхнете от популярните дестинации като Рим, Барселона, Милано или Мадрид, можете да се отправите към някоя по-малко позната локация. Кои са трите места, до които можете да летите изгодно от България – вижте в следващите редове.

Акаба, Йордания

Йордания е особено подходяща за кратка пауза на пътуванията до обичайните европейски дестинации. Тя е едновременно екзотична, но и сравнително близко разположена, а билетите дотам са повече от изгодни.

Акаба съчетава древна история и архитектура, слънце и плаж на брега на Червено море и много възможности за отдих и приключения. Можете да се забавлявате с гмуркане, да се насладите на красиви корали и различни видове риби, а наличието на пустиня в близост предоставя още повече възможности за незабравими преживявания. Като добавим към всичко това и ароматната и вкусна кухня, то със сигурност няма да ви се тръгва обратно към България.

Скалният град Петра, включен в Списъка на ЮНЕСКО, е почти задължителна дестинация по време на почивката ви в Акаба, заедно с пустинята Вади Рум. Там можете да се запознаете с местни бедуини, да се отправите на еднодневно пустинно сафари с джип или да яздите камили. Бъдете готови за много нови усещания.

От Акаба до Петра можете да се придвижите лесно с автобус, микробусче, такси или кола под наем. Градът впечатлява с обграждащите го високи планини, а самите сгради, издълбани в скалите, са запазени и до днес.

Ако обичате да прекарвате пътуванията си динамично, то отделете ден, за да отидете до Ейлат в Израел. Градът се намира само на няколко километра от Акаба. За целта е необходимо да вземете такси до границата, да я преминете пеша, след което да хванете израелско такси. Ейлат е курорт, в който веднага ще ви направят впечатление модерният дух, магазините и бизнес сградите. Като типичен курорт, Ейлат няма как да мине без прекрасна плажна ивица, затова не я пропускайте.

Кога е най-подходящото време за пътуване до Йордания

Изберете период от годината, в който времето е приятно, а температурите са умерени, като например между март и април, и септември и октомври.

Колко ще ви струва двупосочният полет до Акаба

Пътуването до Близкия изток няма да ви струва много, благодарение на евтините полети до Акаба, изпълнявани от няколко нискотарифни авиокомпании. Директни полети до Йордания ще откриете от редица европейски летища, включително и от тези в България. Струва си да проверите ценовите календари и да видите кога има изгодни полети до Акаба.

Хотелско настаняване в Акаба

Добрата новина е, че освен от самолетни билети, можете да спестите и от настаняване. Разгледайте предложенията в eSky BG и изберете мястото, което отговаря на нуждите на пътуването ви. Петзвезден лукс в града може да ви струва няколко десетки евро на вечер. По отношение на бюджета за почивката ви в Акаба, не забравяйте да включите и разходите за виза на летището (около 40 йордански динари).

Марсилия, Франция

Франция е сред най-посещаваните европейски държави, най-вече заради столицата Париж. Марсилия обаче набира все по-голяма популярност. Френският град е втори по големина в страната и най-големият пристанищен такъв. Той е подходяща дестинация както за по-дълга почивка, така и за уикенд пътешествие.

Разположен на Френската ривиера, Марсилия ще ви очарова не само с морски преживявания, приятни плажове и богата на морски дарове кухня, но и с различни идеи за забавление. В града можете да разгледате десетки музеи и паметници на културата, а вечерите да се отдадете на богатия нощен живот.

Във френския град има за всекиго по нещо – различни преживявания за любителите на забавленията и възможност за качествена почивка за тези, които просто искат да си отдъхнат от натовареното ежедневие.

Кога да планирате пътуването си до Марсилия

Ако не сте почитатели на тълпите туристи и предпочитате по-умерените температури, планирайте пътуването си до Марсилия между септември и ноември или в началото на пролетта (март-април).

Колко ще ви струва пътуването и настаняването в Марсилия

До Марсилия можете да летите директно с нискотарифна авиокомпания. Разбира се винаги имате опцията да изберете полет с прекачване, ако имате фиксирани дати за пътуването. Имайте предвид, че наличието на изгодни самолетни билети до Марсилия зависи от сезона и търсенето. Офертите в последната минута невинаги са изгодни, затова не отлагайте прекалено дълго, особено ако искате наистина бюджетно пътуване.

Предварителното резервиране важи с пълна сила и за хотелското настаняване. В Марсилия можете да отседнете в различни категории хотели, а цената на нощувка варира от няколко до десетки евро. За най-изгодни цени на хотели в Марсилия, използвайте търсачката на eSky и не отлагайте резервацията за последния момент.

Киев, Украйна

Киев е сравнително близка дестинация, до която можете да стигнете с директен полет само за около 2 часа. Наличието на самолетни билети до Киев от България позволява планирането на пътешествие в украинския град и то на доста изгодни цени.

Какво си заслужава да видите в Киев

В Киев въобще няма да скучаете, благодарение на изобилието от забележителности. В града може да се видят и посетят църкви, катакомби, музейни експозиции, големия манастир Киево-Печорска лавра и много други.

Ако се колебаете кога да пътувате, то най-подходящото време да летите до украинската столица са дните през май и средата на октомври. Евтини полети до Киев можете да резервирате няколко седмици преди пътуването си, като е добре да имате предвид по-високото търсене покрай уикендите, празниците и почивките.

Какви са цените на хотелското настаняване в Киев и на полетите дотам

Ще ви направи впечатление, че не само цените на самолетните билети до Киев са изгодни, но и тези на хотелското настаняване в града. Така например нощувката може да ви излезе само няколко евро. Разбира се, за да намерите най-изгодните предложения за настаняване в Киев, започнете с търсенето поне няколко седмици преди пътуването си и не отлагайте резервацията, защото цената може да се повиши.

Що се отнася до полетите, най-изгодни цени можете да откриете извън сезона и при пътуване само с ръчен багаж. Самолетни билети до Киев се предлагат както от редовни, така и от нискотарифни авиокомпании. Използвайте търсачката на eSky, която ще ви покаже както най-изгодните, така и най-удобните полети до украинската столица.

Пожелаваме ви приятно пътуване!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
Почина сливенският митрополит Иоаникий
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: