Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Един от най-престижните университети във Великобритания обучава секс работници. Променяли се университетската култура? 
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:29 / 15.11.2021Коментари (0)312
©
Министърът на висшето и продължаващото образование на Великобритания Мишел Донелан осъди университета в Дърам, че преподава на студентите основите на секс-индустрията за възрастни, пише британският вестник The Times.

Според Донелан, университетът, който е измежду водещите 24 университета в страната "легитимизира опасна индустрия“ и "не изпълнява отговорността си да защитава студентите“. По-рано университетът е подкрепил електронно писмо на студентския съюз в Дърам (DSU) до всички студенти и служители, популяризиращи двустепенния курс.

Администрацията настоява, че курсовете ще осигурят на студентите "безопасност" и ще им помогнат "да направят информиран избор", отбелязвайки "възникващата тенденция", че студентите все повече предоставят сексуални услуги.

Донелан вярва, че макар да е необходимо да се подкрепят жени, които са били експлоатирани, тези курсове "нормализират продажбата на секса като такъв“.

Първата сесия се е провела в Zoom и и била рекламирана като "интерактивен курс, изследващ проблемите на проституиращите“ и беше разпродадена.

В същото време оплакванията на студенти паднаха върху университета и синдиката. Те вярват, че рекламирането на курсове предполага проституиращи работници в кампуса.

Един студент каза: "Ще бъде голям проблем, ако секс работата стане нормална дейност и част от университетската култура“. Той добави: "Всички, с които обсъждах това, са възмутени до крайност, че нашият собствен синдикат обучава секс работници“.

"Защо това се обслужва като студентска дейност, заедно с всички други избираеми и извънкласни дейности? Изводът е, че работата в индустрията за възрастни е редовна професия и също е одобрена от синдиката."

Друг каза: "Може и да не е съблазнителство в пълна степен, но самият факт, че съюзът подкрепя секс работниците, е много проблематичен, защото по този начин той сам ги тласка към вредни дейности“.

"Това е опасно за здравето и безопасността и обещава затруднения с бъдещите работодатели и бъдещи кариери и като цяло не е от компетенциите на университета.“

Миналия месец подобни критики бяха отправени към университета в Лестър, който публикува набор от съвети онлайн за студенти в индустрията за забавление за възрастни. Наред с други неща, в него се казва, че събличането за пари, предоставянето на ескорт услуги, работата в секс чатове и продажбата на бельо в интернет са напълно законни начини за печелене на пари. Като незаконни бяха споменати само уличното изнудване, сводничеството и публичните домове.

Министрите са загрижени, че сексуалното образование нормализира и насърчава експлоатацията предимно на студентки. От Министерството на образованието заявиха, че на студентите, които изпадат в материални затруднения, университетът трябва да помогне и да положи "всячески усилия“, за да "попречи да бъдат въвлечени в секс индустрията“.

Донелан каза: "Знаем, че този сектор е насочен към млади жени и студентки, за да ги хване в капан. Университетите трябва да започнат кампании за жените и да повишат осведомеността за свързаните рискове."

Недоволните министри и студенти са тълкували погрешно дизайна на курса, коментира Джона Греъм, служител по въпросите на благосъстоянието и равенството на профсъюзите.

Той каза: "Лукавост е да се преструваш, че не разбираш, че това не е нищо повече от опит да се подкрепят бедни студенти, които са в трудна ситуация поради това колко е поскъпнало висшето образование. Да се предизвика скандал заради опитите да се подкрепят хора, чиято работа вече е рискована, е срамно."






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Зелен преход
Зърнената сделка
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: