Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Чужди медии: Черноморските курорти в България са призрачно празни
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:44 / 28.07.2020Коментари (0)333
© Ruse24.bg
"Мале" и "Буле" - така една определена прослойка германски туристи наричат своите любими парти-дестинации. "Мале" е Майорка, а "Буле" - България. В един филм и в публикация на германската обществено-правна медия WDR отново става дума за интереса на млади германци към тези две дестинации. Авторите припомнят, че миналата година е имало отлив от Майорка към "Златните пясъци“. В България алкохолът е по-евтин, а купонът тече денонощно – това е обяснението.

През 2019 тази тенденция уловиха дори някои "звезди“ на плажния купон и към Черноморието се отправи дори самият Икке Хюфтголд – с чартърна машина и 150 свои фенове, припомня WDR. За публиката в България трябва да се поясни, че Икке Хюфтголд е най-популярният германски шоумен в Майорка, където изнася по три концерта седмично. Излиза на сцената по анцуг и с вдигнат среден пръст. Публиката отвръща със същия жест. Икке Хюфтголд, който всъщност се казва Матиас Дистел, сам обяснява, че неговото превъплъщение е "сатирична фигура". Първият му голям хит се казваше "Поркането е гадост, но ние си поркаме въпреки това".

Коронавирусът спря мнозина

Авторите на филма отбелязват, че през юни 2020 България се е нареждала сред страните с по-малко разпространение на коронавирус, но въпреки това черноморските курорти останали призрачно празни.

Има прекрасни места за почивка, ако подминете Златните и Слънчев бряг

Нека да припомним, че обикновено именно през юни хиляди германски абитуриенти се отправят към България за "големия купон“. Тази година обаче и Икке Хюфтголд проявява голяма предпазливост: щял да лети до България чак през септември, защото го било страх, че концертите му могат да станат огнище на зараза, разказват авторите на филма.

Първите чартъри от Германия кацнаха в България чак в края на юни, но тази година сезонът ще бъде удължен, за да се компенсират загубите дотук, информира WDR. "А доколко българите се боят от нова вълна на Ковид-19? Как изобщо изглежда ваканцията в това пандемично лято? И колко ли германски туристи ще посетят тази година "Златните пясъци“? Е, поне доброто им настроение е гарантирано: вместо Икке Хюфтголд, тази година концерти ще изнася Алмклаузи. Дали обаче летовниците ще се придържат към изискванията за дистанция или и в България ще има купонджийски ексцеси както в Хърватия и на Майорка?“

Още едно пояснение за онези, които не са чували за Алмклаузи. Клаус Крел-Майер също спада към втората гарнитури купонджийски звезди в Германия. Творческият му псевдоним насочва романтично към планинска поляна, а в биографията му се появяват една моделка, един-два хита в класациите и едно неуспешно кандидатстване във "ВИП Брадър". Алмклаузи е известен още с парчетата си, посветени на футболни събития.

По Черноморието кипи строителна дейност

WDR информира още, че през 2019 година България е била посетена от 9,3 милиона чуждестранни туристи – повечето от Румъния, Гърция и Германия. Колко ще са тази година – никой не смее да прогнозира. През май 2020 спадът беше с цели 92% спрямо 2019. Авторите припомнят, че България се води най-бедната страна в ЕС и много залага на масовия туризъм, който обаче си има и сенчести страни. В репортажа, цитиран от "Дойче Веле" се припомня, че по Черноморието много се строи, понякога дори незаконно.

Авторите на филма обръщат поглед и към Пловдив, който през 2019 година беше европейска културна столица. Живописният стар град привлича много туристи, включително и от Германия. Шарените къщи в стария Пловдив днес очакват туристи - но колко ли ще дойдат?


Още по темата: общо новини по темата: 299
10.07.2021 »
20.02.2021 »
02.01.2021 »
22.10.2020 »
12.10.2020 »
08.10.2020 »
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: