Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Черпим опит за изграждането на тунели от Швейцария
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:25 / 29.10.2012Коментари (3)389
©
Най-новите техники и технологии при изграждането и рехабилитацията на тунели и пътни настилки бяха представени на българската делегация, водена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Люцерн.

В Конфедерация Швейцария регионалният министър Павлова е придружена от директора на Централния институт по пътни технологии Веселин Димитров, от изпълнителния директор на Национална компания Стратегически инфраструктурни проекти Асен Асенов и от директора на дирекция "Водоснабдяване и канализация" в МРРБ Иванка Виденова.

На място, на строителния обект, в последните дни преди пускането в експлоатация на рехабилитираните тунели - Зоненберг и Ройспорт, от обходния път Ситиринг Люцерн бяха демонстрирани последните технологии и изисквания към тунелното строителство. Безопасността на придвижване и бърза евакуация на пътуващите в случай на инцидент в тунела са водещите изисквания при проектирането и изграждането им, стана ясно от представянето на мениджърите на АСТРА, компанията-изпълнител на обекта. Всяка тръба на тунелите е с по три ленти в едната посока, като на всеки 100 метра има авариен изход, шумоизолационна стая за бърза връзка с телефон на полицията и бърза помощ, изключително мощна и надеждна вентилационна система за отвеждане на изгорелите газове и противопожарна система за потушаване на огън.

Обмяната на информация и опит е изключително важна за нас предвид предстоящото изграждане на големи тунели в България - този под Шипка и на ЛОТ 3 на АМ "Струма", коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Според нея проектирането на тунелите е един от най-важните процеси при строителството им, тъй като трябва да отразят последните, най-нови тенденции и изисквания за безопасност в сектора. Съвсем скоро предстои обявяването на обществена поръчка за проектиране на тунела на ЛОТ 3 на АМ "Струма", който ще бъде един от най-дългите в Европа. Затова днешното посещение е от изключително значение за нас, за да можем да заложим обективни изисквания в документацията, коментира министър Павлова. Особено внимание при рехабилитацията е обърнато на осигуряване на висока степен на безопасност на пътуващите, отговаряща на директивата за тунелна безопасност.

По-късно днес регионалният министър се срещна и с федералния министър на околната среда, транспорта, енергетиката и комуникациите на Швейцария Дорис Лойтард и с директора на федералната служба Пътна инфраструктура Рудолф Дитерле.

На срещата бяха представени предстоящите водни проекти в България като беше обърнато внимание на предвидените за изграждане язовири Пловдивци, Нейковци и Луда Яна, пречиствателни станции за питейна вода към тях, както и намерението за стартиране на обследване, проектиране и строителство на 4 нови язовира за питейно-битово водоснабдяване, съчетано с възможностите за добив на електрическа енергия чрез водно-електрически централи към хидроенергийните системи.

Министър Павлова отправи покана за посещение и обмяна на опит на специалисти от пътния и водния сектор и провеждане на конференции и работни срещи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.10.2012 г.
+1
 
 
Защо ви е Швейцария-идете до Хърватска да видите магистрали и тунели.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: