Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Български полицай от Ню Йорк спаси живота на тримесечно момченце
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:22 / 26.03.2021Коментари (0)509
©
Българският полицай в Ню Йорк Дилян Кръстев се превърна в истински герой, след като спаси живота на едно тримесечно момченце. Получи похвали от нюйоркската полиция и за други геройства.

Той се прочу преди дни след като докато патрулира на Бруклинския мост миналата неделя сутринта, към него се втурнала жена в паника. Тя през сълзи обяснила на полицая, че детето й не диша, разказва BG VOICE.

В неделя Дилян Кръстев трябвало да почива, но доброволно взима двойна смяна. Патрулира в района на прочутия Бруклински мост.

"Както си стоях в полицейската кола забелязах, че отсреща на улицата срещу мен спира една кола. Вътре излиза едно момиче, тръгва да бяга към мен, между колите и в този момент разбрах, че нещо се е случило, за да бяга между колите и да рискува живота си по този начин" разказа той.

Жената обяснила, че в нейната кола има бебе, което не диша. В следващия момент офицер Кръстев също тичал между колите на натовареното кръстовище.

В колата заварва майката да се опитва да спаси бебето, но неуспешно.

"В този момент грабвам детето. Детето беше безжизнено, не дишаше. Започвам да правя сърдечен масаж на детето, но е малко по-трудно отколкото на зрял човек", спомня си Дилян.

 

"Масажирам детето, правя сърдечния масаж и казвам на майката: "Трябва да ми помогнеш, защото за това трябват двама души. Не мога да броя и същевременно да правя компресии и да му подавам кислород в същото време", разказва още за драматичния момент българинът.

Той не си спомня колко пъти двамата направили последователните движения, но в един момент забелязал, че през носа започват да излизат балони и през устата се връща млякото на детето.

"Продължаваме по същия начин - с кислород, сърдечен масаж, повече балони, всеки път се обръща детето, може би 2-3 повтаряния. Изведнъж всичкото това мляко, от което се беше задавило детето и не можеше да диша, излезе. Започна детето да си движи очите, ръцете и крачетата му да се помръдват", разказва още българският полицай.

"И то изплака и точно когато детето изплака и се върна към живот и линейката пристигна".

Вече трети ден малчуганът е болницата заедно с благодарната майка.

"Той беше ангел за нас. Целият 84-и участък са ангели за нас, те откараха навреме бебето ми в болницата. Изключително съм им благодарна. Ако не беше офицер Кръстев бебето ми нямаше да е тук", категорична е благодарната майка Латиша Харпър.

"Всичко се случи перфектно, аз бях на правилното място в точно този момент", обяснява пък българинът.

Решил да стане полицай след атаките от 11 септември

35-годишният офицер Кръстев е роден в Сливен. Идва в Съединените щати през 1999-та. Две години по-късно е гимназист в Бруклин, когато терористи врязват самолети в кулите близнаци на Световния търговски център.

"Даже се виждаше пушека на двата небостъргача, които паднаха в Ню Йорк, от моята гимназия. Когато учениците бяха в класната стая и от време на време се чуваше по радиостанцията на училището, във всяка стая има говорител, и викаха дете в офиса, всеки си мислеше най-лошото, че е загубил родител. Беше наистина тежък момент. Момент, който ме накара да се замисля какво искам да направя в живота си и че искам да помогна на хората когато порасна", спомня си българинът.

Няколко години по-късно Дилян Кръстев завършва криминално право в Колежа "Джон Джей" и постъпва в редиците на нюйоркската полиция, чието мото е "Учтивост, професионализъм, уважение".

Вече 10 години офицер Кръстев патрулира улиците на най-големия американски град като част от специализирания отряд за борба с тероризъм.

През миналата година Дилян Кръстев получи похвала от нюйоркската полиция и по друг повод - той и негов колега прекъснаха обир в Бруклин. След като обирджия напада и взима телефона на жертвата, Кръстев и колегата му го спрели, докато се опитвал да ограби друг човек.

От Българо-американската полицейска асоциация, на която е член, също са горди с офицер Кръстев и често то споменават в съобщенията си.

Нашият член на Б.А.П.А. от полицията в Ню Йорк, офицер Делян Кръстев, е един от милионите примери, които биха могли да бъдат дадени за милионите добри постъпки от полицаите в града. Ние, членовете на Б.А.П.А. в цяла Америка, напълно подкрепяме колегите си в Ню Йорк! Значките ви не са "опетнени"!, написаха те.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Строежът на АМ "Хемус"
Първа лига сезон 2023/24
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: