Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българин пребит зверски в Шотландия (18+)
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:50 / 12.01.2019Коментари (0)1435
©
Българският гражданин Илхан Ахмедов е бил пребит зверски от двама жители на шотландското градче Мъсълбър. Нападението станало през август, но за него се разбра едва сега, след като сънародникът ни публикува в интернет кадри от камера, записала побоя. Така той протестира срещу решение на местния съд да не праща зад решетките единия от нападателите.

28-годишният Роберт Клиланд и 24-годишният Крейг Дъглас влезли в магазинчето на Ахмедов в 20,15 часа на 10 август, видимо пияни, и поискали алкохол. След като той им обяснил, че не продава, решили да му вземат оборота. 39-годишният Ахмедов натиснал паник-бутона и се опитал да ги изблъска на улицата. Там те обаче го повалили на земята и започнали да го ритат. Тръгали си, след като случаен минувач започнал да звъни в полицията, оставяйки продавача да лежи окървавен със счупен нос и лицева кост.

Дъглас е осъден на 18 месеца затвор, но Клиланд се отървал, тъй като по време на делото станало ясно, че той е бил под въздействието на успокоителни и алкохол. И двамата извършители са заявили, че не си спомнят нищо от случилото се, защото са били пияни.

Въпреки това Роберт се е признал за виновен и съдията му е казал, че е нанесъл сериозни щети на продавача, но не го е изпратил зад решетките. Вместо това той е постановил Клиланд да бъде наблюдаван от органите на реда в продължение на 2 г. и да плати компенсация от 2000 паунда на българина. Освен това ще трябва да положи 200 часа обществено полезен труд и да премине курс за очистване от алкохол.

Въпреки че на двамата не са повдигнати обвинения за нападение, свързано с расизъм, от разпространеното видео, ясно се чува Дъглас да казва на Илхан и 37-годишната му съпруга Айсел: "Нима си мислите, че белите британци са малцинство, докато вие сте мнозинство? Това е нашата страна. Вие идвате тук от Полша или Литва и правите повече пари от нас".

Вижда се и как жена му се опитва да ги отблъсне с метален прът, докато те са се вкопчили в тялото на нейния мъж. "Те ми казаха, че искат пари, след което заявиха, че аз съм малцинство и това е тяхната страна. Много съм разочарован, че вторият нападател не бе изпратен в затвора, тъй като това беше ужасяващо нападение върху мен и моя бизнес", казва Ахмедов пред британските медии. По думите му доста хора са видели случващото се, но не са се намесили. Полицията пък е дошла след половин час, когато нападателите са си били отишли. Заловила ги е по-късно благодарение на камерите на магазинчето му.

Ахмедов и съпругата му живеят в Шотландия от две години, пише "24 часа". Той все още не може да се отърси от случилото се и смята, че наложените наказания са твърде меки. "Смехотворно е това, което се случва. Всеки ден някой нахлува в нечий дом и никой не мисли, че това може да му се случи също", разсъждава българинът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: