Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бен Ходжис: Русия пълни окопите с човешка маса; Украйна взима Крим до август
Автор: Иван Христов 09:19 / 11.01.2023Коментари (2)236
©
Бившият командващ войските на САЩ в Европа Бен Ходжис заяви в интервю пред РБК-Украйна, че в момента целта на Русия е да "запълни своите окопи с човешка маса“ в надеждата да спечели време, както и че очаква въоръжените сили на Украйна да вземат Крим до края на август 2023 година. Също така генерал-лейтенантът в оставка вече не очаква ракетите и дроновете на руснаците да свършат и затова призовава Киев да защити надеждно населението.

"Русия се опитва да удължи тази война с надеждата, че Западът ще загуби волята да продължи да подкрепя Украйна. Следователно обстрелът на гражданската инфраструктура на Украйна, военно престъпление и нарушение на международното право, има за цел да принуди украинските бежанци да отидат в Европа, което оказва натиск върху европейските столици. Друга цел е да се намали способността на Украйна да поддържа военните усилия: липса на електричество за фабрики, железопътни линии и т.н.“, обяснява още Ходжис.

Според неговото мнение, сега приоритет на Украйна трябва да е, първо, да защити населението, воторо, да продължи да развива противовъздушната си отбрана и, трето, да нанася удари по местата, откъдето се изстрелват ракетите и дроновете на Русия.

Не можем да позволим на Русия безнаказано да стреля от тайници (от дълбия тил). Ограничението на Запада за предоставяне на оръжия с по-голям обсег от GMLRS ефективно дава на Русия такива тайници.

Според Ходжис частичната мобилизация на Москва е демонстрирала слабата подготовка на Руската Федерация. "Това показа резултатите от години на корупция. Освен това показа, че мнозинството от руските граждани не искат тази война... 500 000 напуснаха страната, за да не бъдат мобилизирани“, отбелязва той.

Бившият командващ войските на САЩ в Европа очаква през следващите седмици да има нова мобилизация.

"Но Кремъл се грижи да запълни окопите с маси хора, за да спечели повече време, докато Западът оттегли подкрепата си или докато Кремъл успее да създаде по-добри сили за нова офанзива“, обяснява Ходжис.

Генерал-лейтенантът в оставка смята, че "една батарея Patriot с шест до седем пускови установки е достатъчна за защита на един голям град, при условие че е интегрирана в системата на други системи за противовъздушна отбрана/противоракетна отбрана. Patriot е предназначен срещу руски самолети и ракети, а не срещу дронове“.

Той се надява след обявеното от САЩ и Германия предаване на бронирани машини за пехотата, Украйна да получи ракети ATACMS, дронове Gray Eagle и Reaper и самолет F16.

"Украйна никога няма да бъде в безопасност и никога няма да може да възстанови икономиката си, докато Русия контролира Крим. Затова е важно Украйна да освободи Крим, очаквам това да стане преди края на август. Има много малък шанс Русия да използва ядрено оръжие. Това не предлага никакво предимство на бойното поле и според мен Кремъл вярва на предупрежденията на президента Байдън за "катастрофални последици“, ако Русия използва ядрени оръжия“, завършва Ходжис, като отбелязва, че "Украйна ще освободи Крим до края на август, а след това скоро ще последва и останалото“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.01.2023 г.
-1
 
 
Абе може и да не е точно до август, но скоро ще видим края на рашистите.
0
 
 
Не е казал обаче онзи мармот със станиола къде е :-))))))
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: