Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Авиокомпаниите очакват затруднения при пътуванията около Великден
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:20 / 06.04.2023Коментари (0)279
©
Европейските авиокомпании се готвят за проблеми при пътуванията по Великден под натиска на стачки и отменени полети, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Периодът е своеобразен тест дали превозвачите са в състояние да избегнат повторението на хаоса от миналогодишния летен сезон.

През последните седмици серия стачки нарушиха полетите и пътуванията в Германия, Франция, Великобритания и Португалия, а продължаващите синдикални протести са в състояние да причинят нови проблеми и по време на великденските празници, предупреждават представители на авиокомпании и летищни власти.

"Без никакво съмнение ще има забавяния и закъснения", казва Стивън Мур, който отговаря за управлението на въздушния трафик в "Eurocontrol". Все още обаче няма яснота къде и кога ще има нарушения на полетите.

"Трябва да се подготвим за това и правим всичко възможно, за да намалим въздействието, но това е трудно, тъй като предупрежденията често идват в последния момент, през последните 24 часа", посочва главният изпълнителен директор на "EasyJet" Йохан Лунгрен.

Перспективата за нови забавяния започва от Франция, която днес е обхваната от нова серия протести срещу пенсионната реформа. Досега стачките в страната са причинили хиляди часове забавяния на полетите, достигнали общо до 70 000 минути в един единствен ден, по данни на "Eurocontrol".

 От 13 март досега френската агенция по гражданска авиация (DGAC) почти всеки ден изисква от авиокомпаниите да намалят полетите си с 20-30 на сто до и от големите френски летища, включително парижкото "Орли".

Главният изпълнителен директор на "Ryanair" Майкъл О'Лиъри се оплаква, че стачките във Франция пречат на авиокомпаниите да прелитат над френска територия, а тези полети съставляват около 15 на сто от европейския трафик, според "Юроконтрол". Миналата седмица той призова Еврокомисията да спре тези стачки, като наложи правила за минимално обслужване, но според експерти това не е възможно, тъй като стачките са национален проблем.

Проблемите при пътуванията обаче съвпадат с все по-засиленото им търсене. Очаква се излитанията от Великобритания по време на великденските празници са нараснат с 11 на сто спрямо същия период на 2022 г., както и с цели 650 на сто спрямо 2021 г., макар и да останат с 13 на сто под нивата преди пандемията от COVID-19, по данни на аналитичната компания "Сириъм" (Cirium).

Още по темата: общо новини по темата: 179
24.03.2024 »
24.04.2023 »
20.04.2023 »
18.04.2023 »
18.04.2023 »
18.04.2023 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: