Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Акциите може да се сринат до 60%, рецесия изглежда вероятна, а пазарните спекулации достигнаха опасни нива
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:01 / 08.03.2024Коментари (0)1022
©
Пазарните мечки, призоваващи за 60% срив на S&P 500, може скоро да се окажат прави, според финансовия експерт Милтън Берг, цитиран от Infostock.bg.

Техническият анализатор каза, че акциите може да са близо до последния си връх, тъй като спекулациите са горещи.

Берг предупреди, че рецесия изглежда вероятна въз основа на няколко икономически индикатора, които мигат в червено.

Акциите може да се сринат до 60%, рецесия изглежда вероятна, а пазарните спекулации достигнаха опасни нива, предупреди ветеран технически анализатор.

"Тези постоянни мечки, които очакват 60% спад на S&P и го казват през цялото време, може би най-накрая са прави“, каза Милтън Берг по време на последния епизод на подкаста "Forward Guidance“.

Разпродажба от такъв мащаб би намалила референтния борсов индекс от над 5000 пункта до около 2000 пункта за първи път от 2016 г.

Бърг вероятно се обърна към Джон Хюсман, който отбеляза риска от 63% спад на S&P 500, или може би към Джеръми Грантъм, който повиши перспективата си за 50% спад. Берг подчерта, че не прогнозира толкова голям спад и предположи, че акциите може да паднат само с 8% до 15%.

Берг, бивш съветник на елитни инвеститори като Джордж Сорос и Стенли Дръкенмилър, сега управлява Milton Berg Advisors. Той подчерта, че фондовият пазар може да се повиши още, но отбеляза, че няколко технически индикатора предполагат, че се доближава до финалния връх.

"Пазарът вероятно ще се понижи и вероятно ще бъде рецесия или поне голямо забавяне“, каза той.

Берг посочи повишенията на лихвените проценти на Фед, ниското съотношение на мечи пут опции към бичи кол опции, екстремни инвеститорски настроения и значителна пазарна широчина като признаци, че акциите може да достигнат от върха. Той подчерта продължителния спад на водещия икономически индекс, обърнатата крива на доходност и натиска върху индустриалното производство като доказателство за предстояща рецесия.

Дългогодишният анализатор сравни продължаващото рали на акциите – което тласна S&P 500 и Nasdaq Composite съответно с 27% и 38% през изминалата година – с навечерието на краха на Уолстрийт от 1929 г. и "дот-ком“ балона през 2000 г.

Берг също така отбеляза, че спекулациите са се изместили от сравнително нишови активи като акции на меме-компании и SPAC през 2021 г. към акции на сини чипове, които са широко притежавани, излагайки много повече инвеститори на потенциални спадове.

30% къс

"Що се отнася до истинските солидни компании с добри баланси и добри печалби, сега има много по-големи спекулации, отколкото сте виждали през 2000 г. или през 2021 г.“, каза той. "Това вероятно е по-фатално от спекулациите в компании, които повечето институции не притежават.“

Берг също така разкри, че портфолиото му е 30% късо. Той залага срещу кошница от 20 акции, включително Nvidia и Netflix, които изглеждат прекалено раздути и има вероятност да спаднат повече от по-широкия пазар.

Няколко първокласни инвеститори, анализатори и икономисти предупредиха през последните години, че акциите са предопределени да се сринат и рецесията трябва да удари, но пазарът и икономиката се противопоставиха на техните ужасни прогнози.

Бърг може и да греши относно това, което предстои за инвеститорите, но си струва да го вземете на сериозно предвид дълбочината на познанията му и десетилетия опит.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: