Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Абсурд! Забраняват на децата в Германия да ядат свинско
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:10 / 26.07.2019Коментари (4)387
©
Новината, че две детски градини в Лайпциг са решили да изключат свинското месо и продуктите, съдържащи желатин (напр. желирани мечета) от ежедневното меню на децата, предизвика многобройни критики в мрежата. За готвената промяна съобщи най-напред вестник "Билд", който написа, че това се правело заради две мюсюлмански деца.

"От уважение към променящия се свят, от 15 юли ще се сервират само ястия и закуски, които не съдържат свинско месо", се казва в цитирано от "Билд" писмо до родителите.

Новината на вестник "Билд" се разпространи като горски пожар в социалните мрежи, а хаштагът #Schweinefleisch (свинско месо) е най-споделяният в Туитър през последните дни. Местната организация на Християндемократическия съюз (ХДС) в Саксония обяви, че това е равносилно на "забрана на свинското месо", което е неприемливо.

Беатрикс фон Щорх, депутатка от крайнодясната "Алтернатива за Германия", смята тази идея за "културен диктат", опирайки се твърдението, че детските градини са взели това решение от уважение към мюсюлманските деца.

"Все едно заради германските деца в Рияд, които не искат да се отказват от наденичките къривурст, тамошното общество да промени хранителните си навици", е цитирана да казва Фон Щорх.

Според социалдемократката Сосан Шебли, която е от палестински произход, мярката може и да е с добри намерения, но тя не допринася с нищо за приобщаването на мюсюлманите. "Ако детските градини, училищата и други подобни заведения решат съвсем да изключат месото от менюто си и да предлагат само вегетарианска храна, аз не бих имала нищо против. Но не приемам това да се представя за нещо, което се прави от уважение към мюсюлманите", написа тя в Туитър.

Шницелите, колбасите, желираните бонбони - много класически германски ястия съдържат свински съставки. В много детски градини и училища за децата, които поради религиозни причини, алергии или на диетично хранене не могат да консумират определен вид месо, често се предлага алтернативно меню.

Някои от родителите на децата в двете детски градини одобряват решението на ръководството за изваждане на свинското от менюто. По този повод една майка казва пред ДПА, че дебатът е абсурден и че нейната 4-годишна дъщеря изобщо не разбира дали в храната, която получава, има свинско или не.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Следващата стъпка е 5 пъти дневно молитви с г*за нагоре и глава към Мека! Пфу!!!
Aнонимен
на 26.07.2019 г.
+2
 
 
Ама с тези заглавия сте за ...!
+1
 
 
Фактът, че германците бързо се подменят с мигранти в големите германски градове, както показа проучването в Neue Zuricher Zeitung, един от малкото все още уважавани вестници в Европа, може би е изненада поради скоростта, с която се е случва, но в никакъв случай не е неочакван. Още през 2006 г. най-известният американски експерт по исляма Бърнард Луис, прогнозира, че в края на 21-ви век Европа ще бъде доминирана от мюсюлманите. Разбира се, нито Луис, нито някой друг можеше да предвиди, че през 2015 г. Меркел ще отвори вратите за милиони нелегални мигранти и по този начин драматично ще ускори процеса на ислямизация на Европа. Сега, четири години по-късно, ситуацията, в която се намираме е достатъчно ясна. Тъй като все повече германски градове губят германския си характер, според NZZ, твърде малко мигранти имат желание да работят (и защо да го правят, след като социалната система им позволява да живеят добре и без да работят), тежките престъпления и антисемитизмът са нараснали рязко (със 74%, като през 2018 г. е имало 541 сериозни инцидента и 311 през 2017 г.) и малцина сред новодошлите показват желание за интегриране. Накъде отива Германия на имигрантите? За да разберете това, най-добре е да посетите съседна Франция, която години тръгна по същия път години преди Германия. И Франция, и Германия внасят голям брой "гастарбайтери" - първата от бившите си колонии в Магреб, а втората от Турция. И в двете държави съществува погрешното убеждение, че тези "гастарбайтери" в крайна сметка ще се приберат в къщи след няколко години, което, разбира се, не се случва. Накрая, през 1996 г. френското правителство осъзнава, че този огромен брой хора са във Франция, за да останат и те се придвижват бързо и преместват, изолирани в множеството гета, които вече са се образували и които държавата обявява за "чувствителни градски зони". Какво точно се случи в тези чувствителни градски зони? Още през 2004 г. проучване на френското министерство на образованието, известно като "Докладът Обен", описва как ученички са бити от "по-големите братя", ако излязат от мюсюлманската ортодоксалност и отидат на театър, басейн или, не дай Боже, прочетат "Мадам Бовари". Има над 750 такива зони и все повече нови се появяват през цялото време. Това са мюсюлмански анклави, където са концентрирани много, ако не и повечето престъпления - търговията с наркотици, проституцията и търговията с крадени стоки, да не говорим за ислямската радикализация, която доведе до редица брутални терористични действия от хора, родени и отраснали във Франция. Междувременно, всеки еврейски обект във Франция е охраняван от въоръжени войници - нещо, което се очаква скоро и в Германия, според информацията. И така, има ли точка, отвъд която ислямизирането на Европа е факт и няма връщане назад? За пишещия настоящите редове, този момент е, когато мнозинството граждани под 18-годишна възраст стане мюсюлманско мнозинство. Вече има немски градове, които са много близо до тази точка.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: