Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
А някъде в Европа таксита изглеждат така
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:53 / 03.06.2022Коментари (0)269
©
Филиалът на "Рено" (Renault), "Мобилайз" (Mobilize), представи първия си електромобил, предназначен за таксита и автомобили под наем с шофьор. "Лимо" (Limo) ще бъде пуснат първо в Мадрид в края на юни, а след това и в Париж през есента, предаде Франс прес.

Генералната директорка на "Мобилайз" Клотилд Делбос уточни, че новият модел ще се предлага на компании от сектора и шофьори, работещи за своя сметка, посредством комплектна формула, включваща автомобила, поддръжката, застраховката, съдействие за зареждането и гаранция през целия период на договора. "Лимо" са произведени в Китай и имат автономен пробег 450 километра. Колите могат да се взимат под наем по договори от минимум три месеца до максимум три години. 

Първите модели ще бъдат пуснати през юни в Мадрид, където "Мобилайз" е подписал договор с услугата за наемане на автомобили с шофьор от туристи "Вектор" (Vecttor), филиал на групата "Кабифай" (Cabify). В Париж пускането им в експлоатация е планирано за есента. Други европейски страни като Италия, Германия и Нидерландия ще последват през 2023 г., посочи Лоранс Бешон, директорка на отдела за мобилни услуги в "Мобилайз".

Абонаментната цена ще се различава в отделните градове в зависимост от местните разходи за поддръжка. В Париж тя ще бъде 1499 евро на месец.

Новата оферта се появява на пазара в момент, когато пътническият транспорт силно се променя, принуждавайки шофьорите на таксита да преразгледат начина си на функциониране и икономическия си модел. "Големите европейски градове започват да ограничават достъпа в централните райони за неелектрически автомобили, така че секторът се сблъсква с нови регламенти", подчертава Лоранс Бешон.

В същото време секторът на такситата и автомобили под наем с шофьори е в пълен подем, като се очаква пазарът почти да се удвои до 2030 г., допълва тя. "Рено", която пусна марката си "Мобилайз" в началото на 2021 г., иска да засили позициите си в сектора на наемане на коли, към който се стремят много автомобилостроители в контекста на стагнация на продажбите.

Френската група планира да пусне три други автомобила, които да се наемат чрез абонамент: "Дуо" (Duo) и "Бенто" (Bento) през 2023 г. и транспортен търговски автомобил "Хипо" (Hippo) през 2026 г., предназначен за доставки в града.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Строежът на АМ "Хемус"
Първа лига сезон 2023/24
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: