Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Знаете ли защо магнезият е толкова важен за здравето ни?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:21 / 16.10.2022Коментари (0)176
© iStock
Магнезият е основен минерал, необходим на човешкото тяло за изпълнението на редица ежедневни важни функции.

Има голямо разнообразие от храни, които ни набавят този чудесен минерал, като например листни зеленчуци, авокадо, мазни риби, тъмен шоколад, пълнозърнести и влакнести храни, пише "Труд".

Но, знаете ли защо приемът на магнезий е толкова важен? 

1.Източник на енергия

Магнезият разгражда глюкозата в организма и я превръща в енергия. Именно затова, той действа като чудесно средство за повишаване на енергийните нива. Освен това, той е добър помощник за контрол на сърдечния ритъм и съответно – за увеличаване на приема на кислород. 

Повишеният прием на кислород води до редица други положителни ефекти за тялото. Приемът на магнезий е силно препоръчителен при спортисти и при хора, водещи натоварен начин на живот и нуждаещи се от малко повече енергия през деня.

2. Помощник при високи нива на стрес и силна умора

Ниските нива на магнезий в организма могат да бъдат основната причина за умора, стрес и тревожност. Допълнително, критично ниският прием на този минерал може да доведе до депресивни състояния. 

Консумацията на магнезий е от решаващо значение за добрата мозъчна функция и за приповдигнатото настроение. Освен това, магнезият помага са подобрени когнитивни способности и за намаляването на нивата на стрес и тревожност. Също така, този минерал е подходящ за по-бързо възстановяване от силна умора. 

3. Магнезий за добър сън

Ако тялото ви се нуждае от магнезий, то ще се събуждате уморени, ще ви се спи повече, а сънят няма да бъде достатъчно спокоен и добър. Когато приемате достатъчно количество от този минерал, то ще спите комфортно и спокойно всяка нощ.

Наред с подобряването на качеството на съня, той също така гарантира, че периодите на сън са по-дълбоки и можете да сънувате по-добре.

4. Нормализира кръвното налягане

Хората с високо кръвно налягане задължително трябва да включат магнезий в диетата си. Магнезият е свързан с понижаването на нивата на кръвното налягане чрез поддържане на оптимална циркулация на кръвта в организма.

Именно поради това, много хора, които не приемат достатъчно количество от този минерал, страдат от редица проблеми свързани с кръвното налягане. Ако кръвното ви налягане е с нормално ниво, то магнезият няма да доведе до понижаване.

5. Помощник за здрава и красива кожа

Ако искате да имате здрава, безупречна и красива кожа, то приемът на магнезий може да бъде това, от което се нуждаете. Той наистина може да направи чудеса за кожата, поддържайки клетките хидратирани и оставяйки кожата достатъчно овлажнена.

Хидратацията е едно от най-добрите решения за млада и сияйна кожа, както и при борба с фините линии и малките бръчици. 

Ако се стремите към здраве и красота, то е важно да поддържате организма си жизнен и щастлив, набавяйки му необходимите витамини, минерали и други вещества. Най-добрият начин да направите това е чрез балансирано хранене и правилна диета, но в някои случаи, хранителните добавки могат да бъдат незаменима помощ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: