Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Защо през този сезон се разделяме с половинките си?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:09 / 16.05.2023Коментари (1)309
©
Психолозите разказаха как пролетта влияе на любовните отношения.По време на адаптацията към новите природни условия психологическите проблеми при хората се влошават и емоционалното им състояние се променя.

Пролетта е прекрасно време, време на любов и ярки емоции. Всеки път с появата на топлината, у мнозина стартира пролетно изостряне на сетивата. Много влюбени просто искат да започнат нов роман и отново да почувстват "пеперуди в стомаха“, забравяйки за верността към половинката си. Психолозите обясняват защо хората се разделят и изневеряват по-често през пролетта.

Специалистите обясняват, че подобно желание е свързано не само с психологията, но и с общото състояние на тялото ни. Хората, които не полагат грижи за здравето си, изпитват функционални промени, стават по-малко ресурсоемки, по-малко устойчиви на стрес. Освен това намаляват не само сексуалните възможности, но и мотивацията и представянето. И дори появата на ярки слънчеви лъчи не променя ситуацията.

Психологът отбелязва, че на фона на адаптирането към новите климатични условия психологическите проблеми започват да се влошават при хората. "И е много трудно човек да поддържа и съхранява достойни междуличностни отношения, това изисква много душевни усилия, а до началото на летния период остават много малко от тях. Затова през пролетта се увеличава броят на разделите и разводите, младежите изпитват така наречените биопсихосоциални проблеми.

Човекът е биопсихосоциален модел, който също е надарен с духовност. А когато психиката е в разклатено състояние, най-много страда душата. Хората спират да ценят дори онези връзки, които са градени с години.

Психолозите са на мнение, че най-добрата рецепта за щастие в този случай е да се проследят негативните промени във влошаването на емоционалното състояние, пише Аctualno.bg. И също така се опитайте да се дистанцирате един от друг за известно време, така че състоянието на страст да не доведе до сериозно влошаване на отношенията. Особено ако първоначално отношенията са били нестабилни и крехки.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.05.2023 г.
+1
 
 
Защото битието определя съзнанието. Затова ни държат бедни за да правят с нас каквото си искат!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: