Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Защо онлайн отзивите са толкова важни за вашия бизнес?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:54 / 29.06.2022Коментари (0)1237
©
От една страна добрите отзиви са много полезни за популяризирането на вашия бизнес. От друга страна, негативните отзиви могат да навредят на авторитета на вашия бизнес и да отблъснат клиентите.

Въпреки че съществуват недоволни клиенти и от време на време се случват отрицателни отзиви, факт е, че по-голямата част от отзивите са положителни и помагат за развитието на вашия бизнес.

В днешния дигитален свят малките предприятия трябва да приемат прегледите. Това означава да помолите клиентите да оставят отзиви, да ги следите отблизо (да наблюдавате репутацията си), да отделяте време да отговаряте на клиентите и да споделяте най-добрите отзиви в социалните медии.

Ето най-важните причини, поради които отзивите са от решаващо значение за всеки бизнес:

1. Отзивите ви помагат да бъдете открити онлайн

Когато търсите даден бизнес, няма да ви отнеме много време да откриете какво казват другите за него - вероятно това ще бъде един от първите резултати, които виждат. Google взема предвид оценките на отзивите от множество сайтове, когато определя реда на фирмите, които връща при местни търсения.

Всъщност, онлайн отзивите и конкретните ключови думи влияят върху видимостта в местните търсачки повече от всеки друг фактор. Това важи с пълна сила за всички брандове, от https://www.xn----9sbkxnfdvr.net/betano-bonus-kod/  до https://www.uber.com/bg/bg/ .

Когато потребителите отиват направо в Yelp и търсят местен бизнес, класирането ви също се влияе от вашия рейтинг, както и от броя на отзивите ви. Същото важи и за търсенията във Facebook. 

2. Отзивите придават на бизнеса ви надеждност

Хората, които оставят отзиви, няма какво да спечелят или загубят. Те са имали опит, добър или лош, и искат да го споделят. И познайте какво? Хората ще се вслушат.

Всъщност проучванията показват, че близо 90 % от потребителите се доверяват на онлайн отзивите толкова, колкото и на личните препоръки https://searchengineland.com/88-consumers-trust-online-reviews-much-personal-recommendations-195803 .

А през последните години сайтовете за ревюта полагат още по-големи усилия да поддържат ревютата безпристрастни.

Например Yelp вече показва малко предупреждение на страница, за която е установил, че иска отзиви от клиенти (не се притеснявайте - все още има някои начини да получите отзиви в Yelp, без да ги искате открито).

Но все пак, Yelp не толерира нищо по-малко от автентично и вероятно затова толкова много хора се доверяват на непознати да вземат решения за покупка вместо тях.

3. Отзивите оказват влияние върху решенията за покупка

Преди да похарчат пари и време във вашия малък бизнес, повечето потребители правят проучване. Просто има нещо, което е свързано с това да прочетете информация от нечий опит в даден бизнес, преди да го изпробвате сами.

Близо 70% от потребителите се влияят от онлайн отзиви https://moz.com/blog/new-data-reveals-67-of-consumers-are-influenced-by-online-reviews . Преди да купят даден продукт, да се хранят в нов ресторант или да правят бизнес с дадена компания, хората четат отзиви от конкуренти и ги вземат предвид.

Помислете за това: Посещавате нов град за първи път и се обръщате към най-близкия си приятел за препоръка за обяд (под най-близък приятел имаме предвид Yelp). Изборът ви се свежда до два италиански ресторанта - единият със смесени отзиви, а другият с над 100 възторжени отзива. Кой от тях ще изберете?

Колкото по-добра е онлайн репутацията на вашия бизнес, толкова по-лесно е за хората да вземат решение да опитат вашия бизнес. Не са много потребителите, които са склонни да рискуват с бизнес с малко или предимно отрицателни отзиви.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Над два часа кмет и благоевградчани обсъждаха намерението на общината за поемане на дългосрочен дълг
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: