Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Започна уникалният филмов фестивал "Со Индипендънт"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:58 / 28.05.2015Коментари (0)371
©
С анимации за най-малките жители и гости на Благоевград започна уникалният кинофестивал "Со Индипендънт", част от "Пролетен фестивал на изкуствата- май 2015". Две заглавия впечатлиха още в първия фестивален ден.

Прожекцията в зала "Яворов" на филма на Пол Шен "Стив Джобс: Изгубеното интервю" поднесе историята на Стив Джобс за разработката на изключително важни неща като компютърната мишка, графичния интерфейс, предпечата и офисната мрежа. Най-впечатляващата част от всичко е не онова, за което говори, а начинът, по който говори за него. Това е и мнението на Майкъл О'Съливан от Washington Post. По време на интервюто Джобс е изключително откровен, остроумен и с поглед в бъдещето. Филмът показва Джобс като човек, който е крачка напред пред останалите: фокусиран в Интернет, чиято социална роля през 1995 е почти незначителна, магнатът напълно вярно предвижда, че Мрежата ще е "определящият технологичен и социален елемент " на бъдещето. Неговото интервю преди години, днес все още звучи актуално. Още едно заглавие представи портрета на друго голямо име, оставило следа след себе си- "Милтън Глейзър: Да информираш и доставяш удоволствие" на режисьора Уенди Кийс. Видеото показва най- изтъкнатия графичен дизайнер на Америка, човека създал логото "Аз ♥ Ню Йорк" ("I ♥ New York"), преподавател и хуманист. Разговорите с Глейзър преведоха зрителите в неговия живот хронологично: Нюйоркската гимназия за музика и изкуства в Купър Юниън, плодотворен престой в Италия, брака му и различните партньорства - основаването на "Пуш Пин студиос" и списанието "Ню Йорк", създаването на супермаркетите "Гранд Юниън" и работата с "Нейшън". През целия филм Глейзър очарова с присъствието си, споделя незабравими наблюдения и разкрива великодушната си личност. "Милтън Глейзър: Да информираш и доставяш удоволствие" печели награда за най-добър образователен филм от Международния фестивал за филми посветени на изкуството (FIFA), Монреал.

Днес, отново безплатно, "Со Индипендънт" предлага нови три прожекции на касови филми- анимация за деца от всички възрасти от 18.00 часа. В зала "Яворов" от 18.30 часа ще бъде представен филмът на носителя на Оскар режисьора Сидни Полак " Скиците на Франк Гери". Той представя живота и кариерата на канадско-американския архитект Франк Гери, като паралелно зрителите ще бъдат преведени през четири сгради - музея "Витра" в Германия, Центъра "Маги", музея Гугенхайм в Билбао и концертната зала "Дисни" в Лос Анджелис.

"Марина Абрамович: Артистът присъства" на Матю Ейкърс е филмът, носител на три награди само през 2012г.- Международен фестивал Берлин, Филмов фестивал Сараево, Филмов фестивал Сънденс. Ейкърс ни предлага от 20. 30 часа в зала "Яворов" портрет на авангардната супер-звезда Марина Абрамович, която разказва една изумителна история, много повече от представянето на един артист. Филмът показва как радикалното ъндърграунд изкуство бива съблазнено от "буржоазната" страст за известност.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: