Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Янки се разсърди на бонус от 3.6 млн. долара, не му бил достатъчен
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:48 / 21.07.2016Коментари (0)285
©
Ако получат бонус в размер на 3.6 млн. долара, повечето хора биха го отпразнували подобаващо. В случая на Сам Полк - бонусът го вбесява. Защо? Защото не е достатъчен.

"Исках повече пари точно поради същата причина, поради която алкохоликът има нужда от още едно питие - бях пристрастен," пише Полк в коментар за New York Times от 2014 г., който бързо набира голяма популярност в социалните мрежи.

Впоследствие Полк превръща този коментар в книга, която излезе тази седмица. В нея той описва бързия си възход на Уолстрийт в началото на новото хилядолетие. Той изкачва стълбицата от стажант в Credit Suisse през трейдър на облигации и суапове за осигуряване срещу кредитен риск в Bank of America до ръководна длъжност в голям хеджфонд. Още от ранна възраст Полк вярва, че да си богат е най-важното нещо на света - урок, научен от баща му, пише profit.bg.

Той започва да страда от преяждане, злоупотребява с алкохол и се пристрастява към наркотиците почти веднага, след като започва да учи в Колумбийския университет.

Арестуван е два пъти и е отстранен преди да завърши втори курс. Накратко, той се оказва пристрастен във всеки един смисъл на думата и естествено се насочва към кариера на Уолстрийт. Едно от най-скандалните неща, които съм правил, е да хвърлям пари в баскетболната зала Медисън скуеър гардън, пише бившия трейдър Търни Дъф.

След като изкарва летен стаж в Credit Suisse, Полк не получава оферта за следващата година. Затова започва да се обажда по телефона в отчаян опит да си намери работа. Той се обажда и оставя съобщение на един управляващ директор всеки ден в продължение на три седмици, докато най-накрая не му връщат обаждане. Така получава и първата си работа. По време на втората си година като трейдър на облигации в Bank of America Полк предприема рискова сделка с облигации на Western Mining, която предстои да бъде придобита.

Следва напрегнат период, в който той изчаква сделката да стане факт. Когато тя е обявена официално се оказва, че Полк е направил правилния избор и заработва първата си седемцифрена печалба. На него му харесва адреналина, като в същото време той се издига сериозно в очите на колегите си. Впоследствие Полк достига по-големи висини, докато не решава да обърне гръб на всичко това.

Полк напуска Уолстрийт няколко години по-късно по време на финансовата криза - той е заобиколен от ужасени милионери и милиардери, не защото са щели да фалират или да изгубят домовете си, а защото може да имат по-малко пари днес, отколкото са имали вчера. "Катализаторът за моето напускане бе гласът в мен, който ме призоваваше към по-смислен живот и който най-накрая бе станал по-силен от този, който се страхуваше от напускането и отчаяно искаше още пари," казва Полк. Оказва се, че смисленият глас в него го отвежда до мястото, където се пресичат бедността и наднорменото тегло. Той е основател и изпълнителен директор на Groceryships - организация с нестопанска цел, която има за цел да подобрява дългосрочното здраве и благосъстоянието на общностите с ниски доходи. Той също така е основател и главен изпълнителен директор на Everytable - компания, която продава готови ястия на достъпни цени.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: