Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"Възвишение" отчете най-силния старт на български филм в последните 7 г.
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:35 / 14.11.2017Коментари (1)1822
©
"Възвишение" отчете най-силния старт на български филм в последните 7 години и е най-гледаният филм за изминалия уикенд в България. Това показват официалните данни на ИА "Национален филмов център", които нареждат филма по романа на Милен Русков на първо място в боксофис класацията за периода 10-12 ноември и го определят като втория най-силен дебют в най-новата история на българското кино (официалната статистика се води от 1989 година).

От петък до неделя близо 30 000 зрители са предпочели да гледат дългоочакваното филмово заглавие, разказващо за събитията преди и след Арабаконашкия обир през погледа на двама полуреволюционери, полуразбойници - Гичо и Асенчо.

"Най-добрият филм за последните 27 години", "филм, който трябва да се гледа от всеки българин", "филм без компромиси и на световно ниво" са само част от мненията, които заливат социалните мрежи в последните 72 часа. Рекордно висок е и процентът на одобрение към "Възвишение" - над 90% от запитаните споделят, че харесват филма и биха го препоръчали на познат.

"За мен и моя екип това е изключително приятна новина и признание за труда ни в последните 3 години и половина. Другата добра новина според мен е, че в салоните видяхме много млади хора, което ни провокира да предложим специална отстъпка за ученици, от която могат да се възползват групи от 15 младежи и/или цели класове от училищата в цяла България. Кампанията получи и подкрепата на Министерството на образованието, а повече информация ученици и учители могат да намерят на www.vuzvishenie.bg" - сподели Иван Дойков, продуцент на "Възвишение".

Възвишение е по кината в цяла България.

За филма:

Игралният филм "Възвишение" е режисиран от Виктор Божинов, снимал най-знаковите епизоди на хитовата поредица "Под прикритие" и редица други телевизионни проекти. Операторската работа е поверена на талантливия Антон Бакарски, а музиката към филма е дело на композитора Петър Дундаков. Продуцент е Иван Дойков, в чието портфолио също влиза сериалът "Под прикритие", както и най-гледаният български игрален филм "Мисия Лондон".

Копродуценти на филма са Оксана Шаламанова ("ОЛ СТАРС ИН"), БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ, Нина Алтъпармакова ("БУЛФИЛМ"), филмово студио "Ню Бояна"/"Nu Boyana" и Дрийм Фактори.

Проектът се реализира и с финансовото съдействие на ИА "Национален филмов център", програма Евроимаж и е подкрепен от Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова и Комисията по култура и медии към 43-то Народно събрание.

Филмовият проект "Възвишение" се базира на едноименния роман на Милен Русков, който се нарежда в челните места на класациите за най-търсени книги у нас от своето излизане през 2011 г. досега. Романът получава редица отличия, а през 2014 година печели наградата за литература на Европейския съюз. Сценаристи на филма са Нели Димитрова, Виктор Божинов и Милен Русков, който е и автор на диалозите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нито един коментар. Не мога да повярвам. Всъщност, не съм изненадан. Доста хора излезнаха по време на прожекцията. Част от тях нетърпеливо си четоха антисоциалните профили и всички възможни чат програми. А филмът е уникален! Театърът още повече. Но нивото е такова: отдавна сме ударили дъното, но продължаваме да копаем.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: