Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Възраждат "Златният Орфей" в Бургас
Автор: ИА Фокус 12:50 / 05.10.2022Коментари (0)248
©
Държавната опера в Бургас излиза с нов проект -  "Златният Орфей“ .

Любимите естрадни изпълнители Орлин Горанов и Маргарита Хранова ще представят  в петък, 7 октомври, от 19.00 часа, незабравими песни от емблематичния конкурс, излъчван от курорта Слънчев бряг. "Златният Орфей" бе прочут в периода 1965-1999 година и привличаше на сцената си утвърдени и изгряващи поп звезди от целия свят.

Вълнуващият концерт-спектакъл ще бъде под палката на маестро Левон Манукян, който е автор и на оркестрациите на известните песни. 

Идеята, оригиналният сценарий и мултимедията, която е като добавъчен визуално-емоционален елемент към концерта, са дело на Юлия Манукян. 

Някои от песните, които ще прозвучат на 7-нов, Маргарита Храноваи октомври в залата на Операта са "Заклинание", "Делфините", "Песен моя, обич моя", "Повей, ветре", "Надежда", "Джулия", "Се ла ви", "Нека да е лято", "Закъснели срещи", "Една българска роза", "Хора и улици", "Бяла тишина" и др.

През годините фестивалът "Златният Орфей" многократно е удостояван с дипломи и награди от Международната организация на музикалните фестивали (FIDOF). Той спомага за популяризирането на българската поп песен зад граница, тъй като по регламента на Конкурса за изпълнители участниците изпълняват по две песни, като едната задължително е от български автор. 

За голямата популярност на "Златният Орфей“ в страната спомага директното му  излъчване по Националната телевизия, което го превръща в празник на популярната музика. Организаторите полагат максимални усилия за визуалното въздействие чрез модерен дизайн на сцената и залата. Канени са и взимат участие под формата на самостоятелни рецитали редица международноизвестни имена от жанра. Изпълненията са на живо, със забележителното участие на Естрадно-симфоничния оркестър на Комитета за телевизия и радио под диригентството на Вили Казасян и на култовия оркестър "Балкантон“ под диригентството на Димитър Ганев. Като беквокал са използвани най-популярните в България вокални групи: "До-ре-ми-фа“, "Студио В“, "Тоника“, "Тоника СВ“,нов, Маргарита Хранова "Трик“ и др

Държавната опера в Бургас може да се похвали и други успешни проекти като "Мориконе – киното в ноти“. Той бе представен с голям успех в рамките на Бургаските музикални празници "Емил Чакъров“ и в турне в редица български градове. 

Друг успешен проект, радващ се на дълъг сценичен живот по родните сцени, е  и "Обичам българската музика“, в който естрадните звезди Орлин Горанов и Маргарита Хранова пеят известни песни от български филми, 

Очаква се новият музикално-театрален проект  - "Златният Орфей", да се превърне отново в хит, който ще намери своето достойно място на българската сцена.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: