Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Вторият живот на старите вещи 
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:39 / 16.04.2024Коментари (0)906
©
Фактът, че трябва да почиствате пространството около себе си почти всяка седмица, е известен отдавна, особено на последователите на будизма. Става дума не само за генерално почистване, но по-скоро дори за това да се отървете от нещата, които вече не са ви необходими. А те не винаги са стари, понякога са просто ненужни. 

Решили сте да се откажете от вещите си? Винаги се разделяйте с тях с чисто сърце, без да се замисляте, че може би денят на тази рокля или тази блуза ще дойде някой ден. Ако у вас е останала дори капка съжаление, енергията ще си тръгне с вещта, която сте подарили. Не забравяйте да направите ритуал на раздяла с вещта: 

"В тази рокля/палто/блуза няма мен, тя е просто вещ." Необходимо е не просто да го кажете, дори и мислено, а да го повярвате искрено. Ако подарявате вещи на благотворителен фонд и се страхувате, че заедно с дрехите и обувките ще дадете на бъдещите им собственици и част от себе си, откъснете ги от себе си. Затворете очи, представете си нишките, които ви свързват, и мислено отрежете всички тях с ножица.

Основното е, че независимо на кого ще дадете вещите си, мислено си пожелайте тяхното място да бъде заето от нови. И тогава обновлението няма да се наложи да чакате дълго. Ако сте решили да спечелите от ненужни вещи, на ваше разположение са магазините за втора употреба и сайтовете за обяви. Но в този случай вещите също трябва да бъдат "изчистени" - от вашата енергия. 

Сложете всичко, което искате да предадете, в торба, запалете ароматна свещ до нея и я оставете да гори. Можете да използвате и сол. Добавете 2-3 супени лъжици едра сол във вода и изплакнете нещата в тази вода. Ако обаче не сте сигурни, че няма да ви липсва любимата блуза или пуловер, по-добре ги нарежете на малки парчета и ги изгорете. 

Съхранявайте, а не изхвърляйте 

Разбира се, не е възможно да се откажете от всичките си вещи. Експертите по Фън Шуй не препоръчват да се споделят шапки, бельо, обувки, портмонета и гребени, като обясняват, че тези предмети са твърде тясно свързани със собствениците си.

Какво друго не бива да се пази? - Неща, които ви карат да се чувствате физически или психологически неудобно: натиск в гърлото, сърбеж по ръцете, цветове, които не ви подхождат, или вещи, които ви връщат неприятни спомени;

- Дрехи с петна и дупки, износени, избледнели и излезли от мода. Гардеробът не е склад за парцали, не забравяйте това; 

- Чорапогащи със стрелки, останали под зимните ви дънки; 

- Вещи, за които преди минута дори не сте си спомняли, че съществуват, и дори сега трудно можете да си се представите в тях;

- Книги, които отдавна сте прочели и нямате желание да препрочитате втори път.

Вторият живот на старите вещи 

Колкото и да твърдят, че всяко нещо си има срок, всяка домакиня рано или късно решава да удължи живота на стар пуловер, раница от младостта или нещо друго родно. Разбира се, подобни идеи също имат право на съществуване. Не напразно в древни времена нашите предци са създали техниката за бродиране на пачуърк. 

Те никога не са изхвърляли нищо, а са "рециклирали", като по този начин са създавали красиви и оригинални неща от ненужните елементи на гардероба. Така че, ако имате творческа жилка, свободно време и много вещи, които е време да се преродят - действайте, може би ще създадете невероятни авторски творения, които ще украсят стените на дома ви или на вашите приятели. 

А също така можете да изработите красива кутия или сандък, в който ще съхранявате много, много любими и скъпи на сърцето ви неща. Пижамата, която ви е подарила майка ви, обеците, които сте си купили при първото си пътуване в чужбина, и други вещи, с които са свързани най-мили и топли спомени, actualno.com.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: