Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Внукът на Невена Коканова тръгва по нейните стъпки
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:59 / 25.03.2024Коментари (0)922
Абитуриент през този май ще бъде единственият внук на незабравимата Невена Коканова. Калоян завършва елитна столична гимназия и е решил да поеме по пътя на знаменитата си баба. Още от ранна тийнейджърска възраст момчето споделяло, че е възхитено от творческия път на актрисата и мечтае да стане артист. Изгледал е всичките ѝ филми по няколко пъти. От тях и от разказите на майка си, на приятели и близки на покойната си баба разбрал, че е била невероятен човек и професионалист и още повече се пленил от магията на киното и театъра.

Калоян възнамерявал да пробва късмета си в НАТФИЗ. Бил подготвен, че пътят към актьорската професия никак не е лесен. Смятал също, че може изпитната комисия да не разбере за тясната му роднинска връзка с една от най-големите ни актриси на всички времена, тъй като той носи фамилията на баща си – Добрев.

Момчето избягва публичността и е заставало един път пред камера, за да участва в биографичен филм, посветен на баба му. Макар да се ражда след нейната кончина, той усещал, че са силно свързани.

Още като съвсем малък майка му Теодора – дъщеря на Невена и Любомир Шарланджиев, го води първо да види восъчната ѝ фигура в музей във Варна. После започват и често да посещават вилата ѝ в габровското село Иглика, където Коканова се оттегля и изкарва последните месеци от живота си, когато онкологичната ѝ диагноза прогресира необратимо.

Калоян се чувствал уютно в каменната планинска къща на баба си. Дори негова била честта преди години да открие паметната плоча, поставена върху къщата на Невена Коканова, която обозначава, че там е живяла кинолегендата до сетния си дъх. Внукът на актрисата разкрива още, че докато отдъхвали в село Иглика, често се случвало да идват туристи и почитатели на баба му, които искат да видят къде е живяла. Той обаче не ги пускал вътре в дома. Разрешавал да гледат само отвън, защото искал да запази мястото все така неприкосновено. В габровското селце и читалището е кръстено на името на Коканова, а на годишнините от рождението и смъртта ѝ десетки нейни колеги се събират там, за да ѝ отдадат почит.

Въпреки че от дете расте сред най-големите ни артисти, Теодора – щерката на Невена от брака ѝ с режисьора Любомир Шарланджиев, не избира театъра и киното за своя професия за разлика от своя син. Тя завършва икономическа специалност и дълго време работи като ковчежник на ДПС. После пък влиза в частния бизнес и основава своя фирма, която се занимава с дърводобив. Към днешна дата обаче дружеството вече не е нейна собственост. В годините назад Теодора се раздели с всички имоти на майка си с изключение на вилата в село Иглика, пише "Ретро".

Още по темата: общо новини по темата: 5284
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
предишна страница [ 1/881 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: