Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Вижте защо Чарлз III е бил подиграван в училище
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:27 / 03.05.2023Коментари (0)296
Чарлз скоро официално ще стане крал. Пищна церемония ще се състои на 6 май по повод неговата коронация. Много неща за новия крал се знаят, но има някои любопитни факти, които не са така известни. Ето някои от тях: 

Крал Чарлз III е роден в Бъкингамския дворец на 14 ноември 1948 г. Чарлз може да е последният владетел на Англия, който не е роден в болница. И двамата му синове принц Уилям и принц Хари са родени в крилото Lindo на болницата St Mary's в Падингтън, Лондон. Принц Джордж, който в момента е вторият в наследяването на престола, също е роден в болницата "Сейнт Мери".

Чарлз беше първият кралски наследник, получил образование извън двореца. Младият принц посещава училище Hill House в Лондон, където се смесва с други ученици. По-късно той се прехвърля в Cheam School в Хемпшир, училище-интернат, което е посещавал баща му принц Филип.

Според Vanity Fair, Чарлз изпитва носталгия във времето, прекарано в училище и изпраща писма до вкъщи всяка седмица. Съобщава се също, че е бил тормозен в училище от други деца, които са му се подигравали заради щръкналите уши и теглото му. Чувствителен и не особено надарен в спортно отношение, Чарлз предпочитал собствената си компания и обичал да рисува.

Чарлз е един от най-успешните художници на Острова. Подобно на своята пра-пра-пра-баба кралица Виктория, новият крал е запален художник. Той предпочита акварели и рисува сцени с природна красота, като планини и езера. Въпреки че се описва като "ентусиазиран аматьор“, той е почетен член на Кралската академия и Кралското акварелно общество, а картините му са продадени за повече от 2 милиона долара.

Любимите храни на Чарлз. Бивш кралски готвач каза пред Delish, че типичната кралска закуска включва сливи от собствената му градина и гранола. Той сподели още, че едно от любимите ястия на Чарлз е агнешко с ризото с гъби. Чарлз наруши кралския прецедент, като присъства на ражданията на двете си деца. Принцеса Даяна беше първата кралска особа, която роди в болница - беше обичай членовете на кралското семейство да раждат в двореца. Чарлз присъствал на раждането на двамата си сина, което нарушава кралския прецедент.

Съобщава се, че Даяна и Чарлз не са имали съгласие как да се казва първият им син. Според самата Даяна в книгата на Андрю Мортън "Даяна: Нейната истинска история“, Чарлз първоначално е искал Уилям да носи името Артър.

Чарлз е едновременно кръстник и пастрок на първия син на Камила. Докато Чарлз служи в Кралския флот, Камила се сгодява за кавалерийски офицер от армията Андрю Паркър Боулс. Те се женят през 1973 г., но двойката остават добри приятели с принца.

Камила и Чарлз останаха свързани през годините, което може би доведе до разпадането на двата им брака. Чарлз и Камила се ожениха официално след години ухажване на 5 април 2002 г. 

Чарлз е заклет природозащитник и наскоро пое нова роля като рейнджър на парка Windsor Great Park. 

Чарлз е бил любител на градинарството и природата през целия си живот.

"Просто идвам и говоря с растенията, наистина – много е важно да говоря с тях, те отговарят, разбирам“, каза тогавашният принц в интервю от 1986 г. Чарлз също така наскоро похвали усилията на най-малкия си син принц Хари за осведоменост относно изменението на климата и ангажимента на неговата благотворителна организация Archewell.

Сега Чарлз пое роля, изпълнявана преди от баща му принц Филип, да бъде рейнджър на Windsor Great Park, едно от най-старите поземлени имоти в Англия.

Още по темата: общо новини по темата: 135
08.09.2023 »
04.09.2023 »
26.05.2023 »
29.04.2023 »
29.04.2023 »
27.04.2023 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: