Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Венцислав Драгоманов: Автобиографията на Андре Агаси "Открито" е всепоглъщаща
Автор: Або 12:05 / 18.03.2024Коментари (0)943
©
Автобиографията на Андре Агаси "Открито“ е превъзходно написана, тя е всепоглъщаща. Това каза спортният редактор Венцислав Драгоманов в рубриката "Дифтонг“ в предаването "Един неделен ден по шосето“ на Радио "Фокус“. Текстът е написан от Дж. Р. Морингер.

Агаси започва да играе тенис още от 5-годишна възраст заради баща си. "Когато са търсили къща, в която да живее семейството, бащата му е търсил двор, в който да се побере игрище за тенис. Той става роб на тениса и признава, че го мрази, но играе заради баща си“, разказа Венцислав Драгоманов.

На 13-годишна възраст Агаси е изпратен в академията по тенис на Ник Болетиери. "Той е ужасно притеснен, защото трябва да отиде на друго място. Там среща казармена обстановка и много трудно приема всичко. Минава на индивидуално обучение и това му помага да тренира тенис по цял ден. "Така тенисът става неговият живот, макар че той не иска. Той не спира да повтаря, че не обича тенис, а постига неща, които други тенисисти не могат да постигнат“, допълни Драгоманов.

След като се жени за Брук Шийлдс, кариерата му започва да страда. Бракът им се разпада, а малко по-късно среща Щефи Граф, за която се жени и има две деца.

Агаси печели четирите големи шлема и има 8 титли.

Водещият на предаването Або представи автобиографията на Димитър Бербатов "По моя начин". Той призна, че не е почитател на спортните автобиографии, но е бил погълнат от книгата.

"Историята започва с увод на сър Алекс Фъргюсън. Това, което научих от този увод и което ме грабна да продължа да чета, е, че той разказа историята за финала на Шампионската лига, когато Бербатов не беше в групата за мача. Това беше огромна изненада за всички, никой не знаеше какво се случва. В увода сър Алекс Фергюсън казва: "Беше мое решение и аз винаги ще съжалявам за това решение, което взех. Просто въз основа на тактиката, която очаквахме "Барселона“ да използва срещу нас, решихме, че Майкъл Оуен би бил по-подходящ вариант“, разказа Або.

Преди първа глава има глава 0, в която Бербатов разказва за първата си среща със сър Алекс Фергюсън, който идва да го посрещне лично на летището в Манчестър в последния ден на трансферния прозорец, когато собственикът на "Тотнъм“ Давид Леви продължава да води преговори. "Според това, което разказва Бербатов, тогава за пръв път Давид Леви най-после разговаря лично с Дейвид Гил по телефона, защото в този момент Бербатов го искат и от "Сити“, и от "Юнайтед“, а "Тотнъм“ се опитват да го запазят, защото по това време няма кой да го замени в неговия отбор.“

Бербатов разказва семейната си история и това, че баща му му е дал възможност да опита всякакви спортове. Така минава през лека атлетика, плуване, но избира футбола. Като малък е тренирал с баскетболна топка, защото не е имал футболна. "Ритал я е нависоко и се е опитвал да я спира и овладява. Правел е това постоянно, от сутрин до вечер, с абсолютна отдаденост. Когато това му доскучавало, започвал да тича нагоре и надолу по стълбите на десететажния блок, в който живеел“, разказа Або.

Бербатов разказва за тренировките си, за това, че се е включвал в мачове с възрастни.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: