Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Великото трио на сцена, Богдана успя да разплаче феновете
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:41 / 09.11.2023Коментари (0)528
Много звезди на сцената - много звезди в залата. Това е равносметката на големия съвместен концерт на Богдана Карадочева и композитора Стефан Димитров в зала 1 на НДК.

Житейският и творчески партньор на естрадната ветеранка възхити публиката с небрежарския си стил на конфериране, тоест, с прекрасната му имитация. Това се очертава като абсолютна иновация, защото досега голяма част и от редовите хора, и от величията у нас, освободени от партийните повели какво да говорят на сцената, години наред се държаха пред публика като глътнали бастун.

"Да жулнем едно парче!", обявяваше маестрото и залата неизменно реагираше с дълги овации. Пръв "зажули" самият Стефан Димитров в дует с младата певица Сандра, която изпълни две от най-новите му парчета, композирани специално за нея.

Богдана просълзи поклонниците си на всички възрасти, като сподели, че този бенефис е посветен на любимия й брат Бойчо. "Много го обичах, много ми липсва! Знам, че ме гледа някъде отгоре. Той е на небето, но остава винаги с мен!", даде воля на емоциите си изпълнителката на "Дано, дано". Половинката на именития композитор обаче зарадва почитателите на френския шансон с изпълнение на "Тази вечер аз съм хубава" на Силви Вартан. "Изпях тази песен, когато бях на 15. Значи преди 10 години", пошегува се Богдана.

Към носталгията и минорното настроение върна за няколко минути публиката верният приятел на артдвойката от незапомнени времена Мишо Белчев. Напук на болките в краката бардът устиска на сцената близо половин час, като след Богдана отново потопи зрителите в сладка скръб за приятелите, които "нежният ангел отвежда от един подир друг от масата", но някъде, някога всички пак ще се срещнат.

И за да не се разотидат натъжени феновете, порции смях им поднесе комикът Виктор Калев. "Дължа кариерата си на Петър Стоянов!", провикна се бившият тв кадър на Слави Трифонов със собствения си глас. След това последваха култови реплики с гласа на оригинала, който, елегантен, както винаги, и в тъмносин костюм, ръкопляска и се смя от сърце на "двойника си".

Освен стари и нови песни за "любовта и още нещо" от сцената прозвучаха и афоризми за най-вълнуващото човешко чувство. "Участвали ли сте в любовен триъгълник", попита главната героиня на събитието. И си отговори сама: "Аз съм, да знаете, много е гадно!", призна Богдана. "Направо става като Бермудски триъгълник!", уточни съпругът й. "И ето, по този повод ви приканвам да запеете с нас парчето "Бермудски триъгълник!", призова той. Което публиката изпълни с огромен ентусиазъм.

Едни от важните "гвоздейчета" в сглобката на бенефиса бяха скритите и не толкова препратки към известните любовни двойки в залата. "Сега за вас ще пее и свири един човек, за когото имаме колебания дали е по-добър адвокат, или по-добър музикант!", анонсира появата на сцената на столичния топадвокат Красимир Недев маестро Димитров. Любимият мъж на телевизионерката Цветанка Ризова омая зрителите с топлия си баритон, а съдейки по нейното изражение, и самата водеща на "Лице в лице". На нежната балада акомпанираше с тромпета си Пейо Филипов - Пейо Пощальона от "Имате поща".

"Виждам Цветанка, големият поет Недялко Йорданов също е тук с Ивана, и прекрасната Светла Дионисиева, шефка на българския културен център в Лондон, ето ги Вальо Михов, Ани Върбанова...", изреди близките си приятели сред известните гости на концерта Богдана Карадочева. "Но я няма Маргарита Петкова! Марто, къде си? Не, не е тук! Ама тя никъде не излиза", не скри огорчението си от липсата на своята вярна текстописка и приятелка - поетесата Маргарита Петкова, именитата певица. В чест на Петкова тя изпълни в дует със Стефан Димитров няколко емблематични парчета по нейни стихове, но, изненадващо, от сцената прозвуча само един куплет от хита "Безнадежден случай", пише "България Днес".

 

Малко преди залата да бъде огърмяна от мощния глас и бенда на най-верния приятел на Богдана в гилдията - Васил Найденов, който закри бенефиса, погледите на девойките от всички генерации прикова "Ергенът" Евгени Генчев. Най-желаният млад мъж на България изсвири виртуозно на рояла "Бохемска рапсодия" на "Куин", но след финалния акорд почти се завтече към кулисите от страх да не го подгонят кандидат-булки.

Щастливо омъжените дами обаче изразиха бурно възторга си от неговото бравурно изпълнение. Най-личната от тях бе Гергана Паси. Накипрена в бял костюм, външната ексминистърка през цялото време излъчваше настроение ала "на седмото небе". Компания й правеше съпругът й Соломон Паси, а до тях също в бяло, само че яке с козината навън, припяваше на звездния състав и светският хроникьор с най-дълъг стаж - агент Иван Тенев.

Още по темата: общо новини по темата: 5154
01.05.2024 »
01.05.2024 »
01.05.2024 »
01.05.2024 »
01.05.2024 »
01.05.2024 »
предишна страница [ 1/859 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
Газови доставки
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: