Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Вдовицата на Хачо Бояджиев раздаде всичките му вещи
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:12 / 13.04.2023Коментари (0)255
©
На 23 април се навършват 11 години без емблемата на БНТ Хачо Бояджиев, пише Ретро. Последната жена на легендарния режисьор – Весела Сапунджиева, е запазила спомена за него само в сърцето си, а всичките му вещи е раздала и дарила, сподели самата тя.

Приятел на покойния Бояджиев помогнал на вдовицата му, с която така и не сключиха брак до сетния му дъх, но живееха заедно, да сортира и опакова всичките му лични вещи, които е събирал през годините.

Професионалната му литература дарила безвъзмездно на библиотеката на НАТФИЗ. Останалите книги пък предоставила на читалището в Нови пазар, където легендата на БНТ е роден и израснал. Дори повечето снимки, проследяващи звездния му път, Весела не запазила, а дала на Държавния архив заедно с оригиналните касети със записи на всички негови предавания и програми, които остават ненадминати и незабравими за българската телевизионна история.

Някои неща подарила на хора от тесния му приятелски кръг. "Не си оставих нищо – след него и без него вещите нямат никаква стойност за мен“, обяснява Весела, която понастоящем е щастлива в личен план с колега на Хачо.

Любовната им история остава една от най-скандалните в родните светски среди, защото младата красавица среща Бояджиев, когато тя е на 24 години, а той – на 64. Голямата възрастова разлика не им пречи да живеят на семейни начала цели 17 години, до смъртта на режисьора, който ни напусна през 2012 г., малко преди да отпразнува своя 80-годишен юбилей.

Весела и Хачо се запознават пред входа на кооперацията на Бояджиев, където по онова време тя живеела под наем. Когато тръгнала да се изнася, той я спрял, заговорил, а след два дни отишъл да я види на стрелбището, където по онова време работела. Поканил я на вечеря, а след това станали неразделни.

Въпросът за общи наследници никога не е стоял на дневен ред пред тях. След кончината на Бояджиев Весела все пак успява да стане майка. Година след смъртта на режисьора, на фестивал във Варна, където трябвало да връчи награда на негово име, тя се запознала с настоящия си мъж Чавдар, който също е режисьор по професия, по-голям от нея със 17 години и вдовец.

Не след дълго се появява на бял свят дъщеричката им Рая, която вече е на 8 години.

Самият Хачо има общо 7 дъщери, само 3 от които са признати от него и носят неговата фамилия. Това са Цвета, Михаела и Мария-Луиза. Всички са от различни майки, а най-голяма от тях е Цвета.

Още по темата: общо новини по темата: 5826
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/971 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: