Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Валя Ахчиева напуска БНТ, друго култово предаване се завръща онлайн
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:25 / 02.12.2019Коментари (0)475
©
Дългогодишният разследващ журналист на БНТ Валя Ахчиева напуска обществената телевизия. Самата тя обяви това във видеопослание, публикувано във Фейсбук.

Ахчиева съобщи, че в петък е депозирала пред генералния директор на БНТ Емил Кошлуков заявлението си за напускане на телевизията. В пледоарията си тя подчертава, че свободната журналистика има нужда от свободни медии и че тя е избрала именно свободата.

Ахчиева отбеляза, че отсега журналистическите й разследвания ще бъдат качвани на канала ѝ в ютюб - "Разследването на Валя Ахчиева".

Тя ще работи в партньорство с EURACTIV за информиране на българската и европейската общественост за случаите на нарушени човешки права, злоупотреба с власт, злоупотреба с европейски фондове и корупция.

Припомняме, че през септември Софийският районен съд отмени дисциплинарното наказание "предупреждение за уволнение“ на журналистката. Наказанието ѝ беше наложено от бившия генерален директор на медията Константин Каменаров в края на февруари, а малко след това бе свалено нейното предаване "Открито“, което се излъчваше от 17 години в ефира на БНТ.

След решението на съда Ахчиева беше възстановена на работа, като освен това БНТ трябваше да плати 360 лв. за хонорар на адвоката ѝ и други 80 лв. разноски по делото за държавна такса.

"Нощни птици" се завръща онлайн

Малко повече от три месеца, след като стана ясно, че предаването "Нощни птици“ е свалено от ефира на Българската национална телевизия, дългогодишната му водеща Искра Ангелова обяви, че шоуто няма да остане в историята. Новия си "дом“ то ще намери онлайн, като според настоящите планове епизодите ще бъдат записвани на живо от столичен клуб.

Екипът на "Нощни птици“ вече има и предложения относно локациите, на които да снима в присъствието на публика.

"Ще го излъчваме онлайн докато чакаме да се появи достатъчно професионална, добра и свободна духом телевизия, която да ни цени и заслужава." гласи част от изявлението, публикувано в официалната Фейсбук страница на предаването.

За да зарадват зрителите си с нови епизоди, Ангелова и компания търсят спонсор, с който да се подсигурят трикамерен ПТС, озвучаване, осветление, микрофони и т.н. "Ако вие или някой ваш познат би искал да инвестира в българската култура и изкуство, и в едно от последните смислени предавания в ефира, молим да ни дадете знак“, пише още в изявлението във Фейсбук.

Припомняме, че след като БНТ обяви, че няма да излъчва повече "Нощни птици“ предаването спечели специалната награда на Съюза на българските журналисти за Специален принос към българската журналистика.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: