Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ути Бъчваров: Аз не се наричам шеф-готвач, аз съм Ути и хората ме познават като техен приятел
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:51 / 12.03.2024Коментари (0)983
©
"Не съм израснал с раци и омари или трюфели и пури, като някои наши новоизлюпени сънародници. Но, повярвайте ми... много, ама много са вкусни!", похвали се готвачът, който от години мечтаел да види Карибите - туристически рай, където ром се лее до зори, а танците не свършват дори с изгрева на слънцето.

Остров Света Пусия, където бе отседнал нашенецът, е открит от Христофор Колумб още през 1502 г. и е част от антилските острови. Животът там не е скъп най-голямо перо в екскурзията на Ути са излезли самолетните билети, макар че той пътува сам. Категоричен е, че дъщерите му са още малки за тежките презокеански полети. За да се реваншира, прекара повече време с тях покрай националния празник, а само два дни преди това - на 1 март, празнува с тях и приятели рождения си ден. Водещият става на 53 години и заколи прасе, както правят майсторите на мезета.

"Традициите са нещо прекрасно. В момента гледам да храня близначките с български продукти, което всъщност е съживяване на традицията и за мен част от патриотизма. Едновременно с това смятам, че трябва да се експериментира с храната, защото това е част от духа на истинския кулинар. Важното е обаче да сме кулинарни шовинисти и да залагаме на родното. Не искам китайски чесън, взимам само български", пали се Ути, който захрани Ружа и Далия от малки с български чесън. Щерките му обичат също и родно кисело мляко, а младият татко пропагандира готвенето с български продукти и сред останалите си колеги телевизионни кулинари, като Иван Манчев и Виктор Ангелов.

"Аз не се наричам шеф-готвач, аз съм Ути и хората ме познават като техен приятел с които си казват "наздраве" всяка вечер", държи да уточни Бъчваров. Като убеден противник на хотелите "ол инклузив", където храната е еднообразна и приготвена твърде калорийно  на Карибите Ути залагал на заведения, в които ходят местните. Останал очарован от печените, пилета и супата от миди в островната дъжава. У нас готвачът постъпва по същия начин.

"Когато пътуваме семейно, винаги търся малките ресторантчета, в глухите улички по-далеч от центъра на града, които са истинските пазители на традицията в съответната държава, издава тайните си Бъчваров. Храната е и начин да забравим вековни вражди между съседни държави, убеден е Ути. "Не може да се отрече, че в Македония, Турция и Сърбия готвят много вкусно, посрещат с хубава музика, която ти отпуска душата. Така че храната е онзи мост, който ни сплотява с другите народи."

Двете му момичета дойдоха на бял свят в последния ден на август 2017 г. Телевизионният кулинар упорито криеше новината, че дългогодишната му приятелка Мария е бременна и успя да я запази в тайна. Наследничките му носят имената на цветя - Далия и Ружа, които цъфтят точно през лятото.

"Аз съм кръстен на баща си Петър. Никога майка ми не ми даде отговор защо съм кръстен на него. В интерес на истината си харесвам името“, споделя Ути, който е израснал без бащина подкрепа в компанията на майка си и баба си. Прякорът му идва от една от първите думи, които произнесъл като малък и му останал за цял живот.

"За мен най-важното нещо е децата ми да бъдат научени да направят живота си вкусен“, отсича таткото. Ружа и Далия са наследили кулинарния нюх на баща си и много обичат месо, пише Минаха години.

"Смятам, че родителите, които измъчват децата си да не ядат месо или нещо друго, упражняват насилие", отчита готвачът.

Още по темата: общо новини по темата: 5276
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
предишна страница [ 1/880 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: