Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Учениците на Стефан Данаилов с пророчески сънища за Мастера
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:17 / 31.08.2022Коментари (0)403
Сънувам Стефан Данаилов, когато имам трудни моменти и съм на кръстопът, казва Евгени Будинов

"Името на Стефан Данаилов ме спаси от солена глоба. Бързах за представление в Народния театър и по "Раковски" карах с превишена скорост. Влизам в една от уличките и хоп - полицаите ми размахват палка. Питат ме за къде съм се разбързал така. Обяснявам, че закъснявам за представление. Поинтересуваха се къде уча. Обясних, че съм част от класа на проф. Стефан Данаилов. И щом чуха името му, ченгетата се усмихнаха и ми казаха: "Ааа, майор Деянов. Айде давай".

Това разкри актьорът Дарин Ангелов по време на премиерата на нова книга за Стефан Данаилов.

Идеята за творбата е на актрисата Ива Папазова, също студентка на Мастера. А самото четиво е написано от млада писателка, срещнала се с някои от най-добрите курсисти на покойния вече Стефан Данаилов.

В книгата са събрани историите на 25 от учениците на Ламбо. Те споделят неразказани досега истории и преживявания, свързани с големия наш актьор.

Сред тях са София Бобчева, Стефания Колева, Асен Блатечки, Евгени Будинов, Свежен Младенов, Ана Пападопулу, Иван Юруков, Ваня Щерева и други.

"Първата година в НАТФИЗ записах пантомима - спомня си Ангелов. - С брат ми решихме да отидем на кастинг. Посрещна ни една жена. Попита ни какви сме. Отговорихме, че сме студенти по пантомима. Даде ни един лист и каза да го попълним. Написахме каквото трябва. Жената го взе и каза, че ще ни се обади, ако има нещо. Разбира се, не звънна. Година по-късно, вече като студенти по актьорско майсторство в класа на Стефан Данаилов, отново се явихме на друг кастинг за реклама. Посрещна ме същата жена. Отново попита какъв съм и какво уча. Споделих, че съм от класа на Стефан Данаилов. И жената ме покани да влезем, където е същинският кастинг, без да попълвам никакви листчета. Тогава разбрах, че името на Стефан Данаилов отваря много врати", спомня си още Ангелов, който е панелист при Гала.

Колегата му Евгени Будинов признава, че сънува Ламбо винаги когато има трудности или е раздвоен.

"Когато трябва да взема някакви важни решения, винаги ми се явява - каза пред "България Днес" Будинов. - Най-вероятно и другите му ученици го сънуват. Но ми помага, дори и да не е сред нас. Стефан Данаилов знаеше всичко за учениците - какви магарии си направил вечерта. Не знам как го правеше. Има някаква магия около него. Редовно ни провокира да му споделяме нашите проблеми и ни помагаше. Даваше ни съвети винаги".

Будинов определя Стефан Данаилов като "най-добрия човек, който някога е срещал".

"Никога няма да забравя първата ни среща - спомня си актьорът. - Данаилов ми изглеждаше толкова огромен човек, с едни големи очи. За мен това е най-добрият актьор в киното. Винаги когато има филм с него по телевизията, го гледам.

Друга от ученичките на Ламбо - София Бобчева, е имала пророчески сънища със Стефан Данаилов. Актрисата, която скоро ще роди, признава, че Мастера редовно й бъркал името - разбира се, нарочно. Наричал я "Стефания, бобче и т.н".

"След като завърших, играех в провинцията. Една нощ сънувах, че пия кафе със Стефан Данаилов в Народния. Години по-късно, вече като част от трупата на театъра, се срещнахме. Покани ме на кафе. И сънят ми стана реалност", казва с усмивка на устата Бобчева.

Блондинката разкри и други любопитни случки, свързани с Мастера. Ламбо вече не бил сред тях, а София се готви за ново представление. Трябвали й обувки. Отишла в гардеробната на театъра и започнала да рови.

"Там има обувки да искаш. Най-накрая си избрах едни. На рафтчето пишеше, че това са обувките на Стефан Данаилов. Попитах дали наистина е така. Отговориха ми, че Ламбо играел само с тези обувки. След представлението всички ми казаха, че по-добре не съм играла. Явно съм попила от аурата му", казва още Бобчева.

Стефан Данаилов е разубедил актьора Иван Юруков да остане в България. Популярният артист планирал да замине за Франция заради жена.

"Имах едно гадже. Беше от Франция. Стефан Данаилов я познаваше, всъщност всичките ми състуденти я знаеха. Имах планирано пътуване до Франция. Тогава се появи Стефан Данаилов. Каза ми, че моето място е тук. Вслушах се в думите му и избрах да бъда актьор", пише в книгата ученикът на Ламбо - Юруков. И добавя: "Веднъж бях закъсал за пари. Реших да ида при него (б.а. - Стефан Данаилов) и да го помоля за 10 лева. Влязох в кабинета му. Почнах да увъртам. Той веднага ме попита какво искам. Беше много директен с мен. Споделих, че ми трябват 10 лева. Усмихна се и ми хвърли 50. Каза ми да не се притеснявам".

Още по темата: общо новини по темата: 5827
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/972 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: