Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Свежен Младенов, актьор: "Последната тайна на Фреди Меркюри" тръгва на национално турне
©
Ще ви представя моя гост, който знае последната тайна на Фреди Меркюри, защото от години влиза в кожата му на сцената на театър "Възраждане". Актьорът Свежен Младенов в дневния блок "Добър ден, България" на "Фокус"

На "ти" или на "вие" да си говорим?  

Ами по-скоро на "ти".  

Спомняш ли си първата репетиция, 10 години от спектакъла "Последната тайна на Фреди Меркюри"?  

Първата репетиция не съм сигурен дали си я спомням подробно, но беше вълнуващо де. Общо взето представи си – да влезеш в образа на една такава личност не е невълнуващо.   

Добре, а когато ти предложиха да играеш неговия образ, как се почувства, притесни ли се?  

Ами не, то е много приятно притеснение, защото усещаш, че трябва да се постараеш, а това винаги е приятно.  

Добре, а как се почувства при първото представление, при премиерата?  

Много добре. Да, много добре предполагам. Аз нямам толкова дълги спомени, просто не знам какво става с мен напоследък, но предполагам. Всичко беше много приятно, разбира се, супер вълнуващо, защото по някакъв начин не се опитваме да правим наша интерпретация на цялото нещо, а да излезе наистина Фреди на сцената.   

Очакваше ли този спектакъл да оцелее 10 години?  

Никой не го очаква това нещо, но много се радвам за което. Разбира се, имаше си своите спадове и възходи. След филма "Бохемска рапсодия", разбира се, имаше един възход в театъра, който продължава и до днес с този спектакъл. Самият спектакъл е доста интересен и разказва за една малко по-различна страна на Фреди, за която страна едва ли повечето хора са се замисляли всъщност в живота му извън сцената. И така с неговия образ.  

Всъщност на сцената сте двама актьори, които играят образа на Фреди.  

Да.  

Ти кой образ играеш?  

Аз се явявам нещо като истинският Фреди. Другият Фреди всъщност е медийният Фреди, този, който го виждаме по концертите, по интервютата и по всякакви такива мероприятия.   



Ти си човекът Фреди.  


 Да. А пък аз се опитвам да пресъздам този, който всъщност е в живота, онова, което наистина го е вълнувало, онова, през които наистина е минавал.  

Как успя да опознаеш образа на този велик музикант, за да можеш да го пресъздадеш така добре на сцената?  

Ами с много гледане, разбира се, с много гледане. Гледал съм почти всички негови интервюта, даже предполагам, че няма интервюта, които не съм му гледал. Винаги съм се опитвал да видя през очите му някак си. Аз най-вече се опитвам да гледам хората, особено когато са живи хора, се опитвам да видя какво стои зад очите, какво стои зад думите. И така, малко по малко стигаш до някаква същност, се опитваш да стигнеш поне.  

И какво откри, каква е последната му тайна?  

Последната тайна най-вероятно ще се разбере, ако дойдете да гледате спектакъла. Това, че един човек, който въпреки всички успехи, въпреки всички неща, през които е минал отново е човек, търсещ любов, или не знам как да го кажа, човек, търсещ внимание, но истинско.   

Като си говорим всъщност за Фреди и неговия образ, вие го извеждате на национално турне. Кои са датите и къде нашите слушатели ще могат да е насладят на спектакъла ви?  

Да, слава богу, че ще се осъществи едно такова турне, защото да може малко спектакълът да излезе извън театъра. Има няколко дати, даже сега ги гледам пред мен – те са осем дати, най-вече март месец. На 20 март сме във Варна, 21-ви – в Добрич, на 22-ри – в Силистра, на 23-ти – в Шумен, на 24-ти – в Габрово. И след това май месец имаме две дати, които на са 3-ти и на 15-ти май. На 3 май е Стара Загора, 15 и 16 юни са Бургас и Ямбол. Та, така, набързо казани, едва ли някой ще ги запомни. Въпросът е, че цялата информация и подробности – на сайта на театъра могат да се намерят подробности за всичко.   

Аз също препоръчвам на нашите слушатели да се насладят на този спектакъл, тъй като аз го гледах и наистина съм впечатлена.  

Надявам се да дойдат много хора и да го видят, и да се насладят наистина, защото ние отвътре наистина се забавляваме с този спектакъл и наистина с голямо уважение подхождаме към Фреди. И за успокоение на феновете – не пеем на живо, не се правим на толкова гениални, колкото е той. Просто се опитваме по най-честния начин да го представим така, както сме го видели.   

Всъщност вие на 4 февруари отбелязахте юбилея си в Театър "Възраждане".   

Да.  

Искам само да спомена, че нямаше билети много преди да обявите, че правите юбилеен спектакъл, 10 години на сцена. Как премина той?  

Страхотно, страхотно. Всичко си беше като истински спектакъл, със своите много добри моменти и със своите малки гафове, с всичко. Живо представление.  

Какви гафове пропуснахме ние?

Е, то обикновено, слава богу, гафовете обикновено не се забелязват от публиката.  

Така е, така е. Добре, освен в спектакъла "Последната тайна на Фреди Меркюри", къде можем да те гледаме другаде?  

Тук, в театър "Възраждане", има доста хубави представления. На "Лабиринт" – едно прекрасно представление, "12 гневни мъже" – това е по "12 разгневени мъже", в нашия театър се казва "12 гневни" и също е прекрасно представление. "За едно явление от електричеството". Сега в момента репетираме "Три сестри", което ще излезе март месец, което се надявам също да стане един прекрасен спектакъл.  

Иска ми се, последният ми въпрос към теб е малко встрани от всички постановки, в които ти участваш. Повече от 10 години си на сцена.  

Повече, да.  

Какво е да си актьор в България, какви трудности срещаш по пътя си? Напоследък е наболяла тема да си актьор в България.  

Ами единствените трудности са свързани с… Не знам, нямам, не знам, честно казано, аз не знам. Това не е трудна професия, това е страхотна професия. И всичко, в което участвам и влизам, общо взето с кеф се занимавам с това, така че трудностите са единствено финансови. Аз единствено това мога да кажа, че понякога има периоди, в които ангажиментите не съответстват на финансовото възнаграждение. Това е единственото, с което аз бих се сблъскал и бих го оценил като трудност. Всичко останало може да се преодолее и се преодолява, и така. 

Много благодаря за нашия разговор, очаквам те отново в ефира на Радио "Фокус" с още страхотни новини за различни спектакли, в които участваш.   

И аз благодаря за поканата.

Още по темата: общо новини по темата: 5826
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/971 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: