Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Световен бестселър разкрива предимствата и недостатците на фрийлансърството
Автор: Або 12:34 / 15.01.2024Коментари (0)366
©
"Пътят на фрилансъра“ на Роберт Влах може да е изключително полезна за хора, които вече са по пътя или които искат да станат такива. Това каза програмният директор на Радио "Фокус“ Ива Дойчинова в рубриката "Дифтонг“ в предаването "Един неделен ден по шосето“ на Радио "Фокус“ с водещ Або. 

Книгата е световен бестселър. В нея авторът събира опита и съветите на редица експерти от световна величина. "Тя съдържа съвсем конкретни съвети и практически неща – от платформите, с които да работиш, през методите, с които да бъдеш убедителен. Едно от нещата, които много ми харесаха, е, че говори за параметрите на една успешна реализация в работата, независимо дали става въпрос за фрийлансъри, или не. Едно от нещата е да бъдеш надежден, което означава всичко – да си експертен, да отговаряш на крайните срокове, да бъдеш откриваем по всяко време, да бъдеш с добра комуникация и да поддържаш доброто си име. Много хубаво е обяснил и съпротивата – тази велика сила, която се появява в теб, когато се появи и крайният срок. Тази съпротива започва да те агресира и да прави всичко възможно да те саботира, само и само да не си свършиш работата навреме и качествено“, коментира Ива Дойчинова.  

Според автора предимствата на фрийлансърството са независимост и свобода, гъвкавост по отношение на времето, мобилност и работа отвсякъде, независимост, възможност за избор, разнообразие, професионално израстване, удобство и удовлетворение, повече пари и повече време.  

Сред недостатъците той посочва финансовата несигурност заради колебанията в доходите, загуба на границата между живота и работата, незаменяемост, несигурност и стрес, склонност към работохолизъм, самота, трудно начало, високи данъци и осигуровки, слаба подкрепа при майчинство и болест, проблеми с некоректни платци и усложнено администриране.  

Водещият на предаването Або представи "Мамник“ на Васил Попов, която е създадена първоначално като аудиокнига.  

В "Мамник“ са вплетени много различни исторически времена. "Действията се развиват по времето на Ньойския мирен договор, по време на комунизма и през 2020 г., по време на COVID пандемията. Съчетава много времена и много жанрове в себе си, по-скоро стилът е магически реализъм“, разказа водещият.  

Авторът прави сериозни исторически проучвания, касаещи периода след сключването на Ньойския мирен договор и Западните покрайнини, за да може да бъде автентичен. "Такъв е и езикът на всички герои – те говорят на диалектите си“, допълни Або.  

Една от главните герои в "Мамник“ е Божана. Тя има различен цвят на очите, което според местните вярвания означава, че има зли очи и урочасва хората. Емил е друг от героите в романа, който е жител на местния старчески дом. Неговият син идва, за да го вземе от там преди да наложат карантината през 2020 г., но изведнъж изчезва, разказа Або.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: