Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Съпругата на наш бивш президент се уреди с много голяма пенсия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:56 / 05.11.2022Коментари (3)330
©
Бившата първа дама Антонина Стоянова се е пенсионирала от сладкия си пост в Женева и е напуснала известния швейцарски град. Съпругата на президента Петър Стоянов се е завърнала окончателно в България. Заради стажа си като експерт в Световната организация по интелектуална собственост, който натрупа след приключването на мандата на мъжа ѝ на "Дондуков“ 2, Антонина успяла да вземе пенсия рекорд.

През тази година бившата президентша отпразнува 70-годишен юбилей. Хора от обкръжението ѝ издават, че получавала чужбинска пенсия в размер на няколко хиляди лева. Нейният съпруг, с когото са набори, пък прибира над 4 бона месечно, докато минималната пенсия у нас е едва 467 лева. По закон бившите държавни глави на България получават пожизнени пенсии, които се определят на 60% от основното възнаграждение без добавките на действащия президент. Най-висока номинална заплата в страната взема именно Румен Радев, чието възнаграждение гони 10 бона. Половината от тях под формата на пенсия получават предшествениците му.

Пенсиите на семейство Стоянови са напълно достатъчни, за да живеят охолно, но бившата първа дама Антонина продължава да работи и отскоро оглавява нов бизнес. Освен че все още поддържа активна фондацията си "Ценности“, с която организира редица изложби и събития у нас и в големи европейски столици, тя вече е собственик и на академия "Живей елегантно“.

В школата е съдружничка с добрата си приятелка Богдана Карадочева. ВИП училището за дами предлага различни обучения, лекции и семинари на всевъзможни теми. Някои от тях са: социален етикет, бизнес етикет, гурме култура, държавен и дипломатически етикет, психология на успеха, изграждане на медиен образ. Цените на курсовете за желаещите да подобрят обноските си вървят по няколко стотака, а някои достигат и хиляда лева, разказват запознати.

Оскъпяването идвало и от звездните лектори, които Антонина е поканила в школата си. Сред тях са световноизвестната графиня Мари дьо Тили, Мадлен Алгафари, Мариана Векилска, Силвия Лулчева, Марта Вачкова, Гого Лозанов, най-различни професори и експерти.

Преди дни е преминало и едно от последните обучения на тема "Как да бъдем дами“, което струва 180 лева на калпак за лекция от 2 часа. Самата Антонина твърде рядко води семинарите. Целия си личен опит и тънкостите на протокола и етикета обаче тя е предала на дъщеря си Теофана, която продължава да живее в Женева и да работи на висока позиция във финансова институция. Нейният по-голям брат пък е бизнесмен в Пловдив. Засега бившият президент и жена му все още не са изпитали радостта да станат баба и дядо, пише "Ретро".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"...едно от последните обучения на тема "Как да бъдем дами“, което струва 180 лева на калпак за лекция от 2 часа..." ЛИ??? Кака Антонина ако не си дава сметка колко НЕ-елегантно а и НЕ-ДАМСТВЕНнО е да продава "обУЧЕНИЯ" по префърцуненост на Мутреси и Архонтеси от Наше Село то язък й за "ви'шото юридическо" образУвание. Средната българка си има вродени естествени маниери. Колкото по-разперено й е кутрето 'гато отпива цейлонскио у 5 часо (ФайвО'Клок ма сестро!) толкова по-смешна ша става. Плащай, какиното, като ти е толко' акъло!
0
 
 
Оскъпяването идвало и от звездните лектори, които Антонина е поканила в школата си. Сред тях са световноизвестната графиня Мари дьо Тили, Мадлен Алгафари, Мариана Векилска, Силвия Лулчева, Марта Вачкова, Гого Лозанов, най-различни професори и експерти.....Ти да видиш. Вачкова и Векилска звездни лектори!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: