Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Студентски ентусиазъм накарал Владо и Петър да спечелят "Оскар"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:16 / 19.02.2017Коментари (0)374
© bTV
Студентски ентусиазъм - по този начин Владо Койлазов и Петър Митев описват първите стъпки на компанията "Хаос груп". Двамата българи с много упоритост, талант и търпение успяха да зарадват страната ни с награда Оскар за цялостен принос в технологиите и кино индустрията.

VRay софтуерът, разработен от Койлазов и Митев, позволява създаването на 3D изображение, което е много по близко до реалността.

"Мечти не съм имал. Моята цел винаги е била да помагаме на потребителите ни и да станем най-добрия софтуер в нашата област. Това не се постига с награди, а с много работа с нашите потребители", категоричен е Койлазов.

"Гледахме да си вършим работата, да предоставим уникален продукт - това ни беше фокусът", каза Митев.

Компанията "Хаос груп" има няколко метаморфози преди да достигне сегашния си вид. Тя е основана от Петър Митев още през 1997 г. и се е занимавала с реклама. "С колегите ми бяхме развълнувани от индустрията, защото 3D-то беше започнало да навлиза масово в рекламата. Но 97-ма година, знаете какво беше, едно много лошо начало за нас", спомня си Митев.

Именно тогава двамата младежи се запознават. "В началото като се видяхме, Петър имаше някакви идеи и понеже аз не знаех как се пише такъв софтуер, работех си в общежитието в Студентски град и правех експерименти. Първият софтуер, който написахме беше за специален ефект на огън и пушек", спомня си Владо.

Това е началото на една от най-успешните и бързо развиващи се компании у нас. "В началото пари нямаше и всичко беше студентски ентусиазъм", казва Петър. В момента у нас "Хаос груп" имат над 200 служители.

Така, години по-късно, компанията кандидатства в конкурса на Филмовата академия. "Всяка година те избират технически области, които да разгледат и всеки, който сметне, че има принос в дадена област, подава кандидатура. В нашата имаше около 10 ако не и повече подобни рендъри. Ходих на интервю в Лос Анджелис да обяснявам защо нашият рендър е най-добър и заслужава наградата, правиха интервюта и с колеги и потребители на софтуера", разказва Владо.

"Накрая получихме официален имейл, че сме победители. Имаме шега в офиса, че това стана един неработен ден, защото всички сновяха из коридорите, силно развълнувани", спомня си Петър.

"Сега предстои още работа, трябва да работим за втори Оскар", смее се Владо.

А междувременно компанията развива по всевъзможни начини кадрите си и обучава нови хора. "Имаме стажантски програми, партнираме си с университети и правим събития, на които каним известни имена от индустрията и ги образоваме", пояснява Петър.

"Всеки който иска да се занимава професионално с графика, независимо където и да отиде, когото и да попита, всъщност се оказва, че най-добрият източник на информация за това сме ние. Дори човек да отиде в чужбина често се връща при нас", казва Петър.



Източник: bTV






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: