Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
След злоупотреба с наркотиците получи гангрена в носа и за малко инфекцията не засегна мозъка й
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:20 / 19.04.2024Коментари (0)820
©
Тя започва да се снима в реклами като дете, но всички я познават най-добре с ролята на Каролайн Холдън в хитовия сериал "Спасители на плажа“.

През 90-те по всичко личи, че Ясмин Блийт я очаква дълга и успешна актьорска кариера, но нещата претърпяват драматичен обрат. И изглежда коренът на всичките ѝ проблеми е тежката зависимост, която е коствала кариерата и дори живота на не една и две звезди.

Ясмин Блийт се бори със злоупотребата с вещества като начин да забрави проблемите си и това силно повлиява на живота и кариерата ѝ.

Самата актриса говори откровено за употребата на наркотици в есе за Glamour през февруари 2003 г. Там тя признава, че е правила грешки и говори за трудностите да остане трезва:

"Така че съзнателното опитване да се въздържа от наркотиците сега е част от живота ми и винаги ще бъде. Но аз съм щастлива да направя това, което трябва.“

Тогава тя е решена да направи необходимите промени в живота си и се опитва да извлече удоволствие от простите неща.

Може би най-голяма щета върху кариерата ѝ е уволнението от сериала заради употребата на наркотици. В интервю за Esquire от 2012 г. сценаристът Дъглас Шварц говори за това как пристрастяването на звездата е създало проблеми и за сценаристите и продуцентите да работят с нея.

"Имахме един проблем с Ясмин Блийт, която употребяваше наркотици по това време, и се справяхме с това, че Ясмин не се появяваше и имаше трудности в личен план. Ето защо я оставихме да напусне шоуто: защото беше твърде трудно да се справя в даден момент."

Самата Блийт също е коментирала проблемите във връзката, за които Шварц намеква, пред Glamour: "Кокаинът облекчаваше проблемите, които все още имах с приятеля ми. С кокаина не мислех за проблемите. Не усещах болка.“

Ясмин Блийт се обръща към наркотиците, когато започва да "губи вяра в любовта“

В есето си за Glamour актрисата разкрива предизвикателствата, през които е преминала във връзката си с бизнесмена Пол Серито. Двамата се запознават в рехабилитационен център в Малибу. От момента, в който започват да се срещат, връзката им е от разстояние, тъй като Блийт често работи в Сан Франциско, докато Серито остава в Лос Анджелис.

"Чувах за хора, които са създадени един за друг; исках да бъда от тях. Бях уморена да се чувствам наранена. Губех вяра в любовта. Просто исках да се чувствам добре отново. И знаех лесен начин да изпитам това чувство.“

За Блийт това означава да се върне към кокаина. Този път употребата на наркотици води до сериозни здравословни проблеми.

Феновете и близките на Ясмин Блийт не са наясно с всички проблеми, с които се е сблъсквала по време на пика на славата си. Тя става майстор в прикриването. Лекар открива, че употребата на наркотици е довела до гангрена.

"Имах инфекция, която напълно разяде вътрешността на носа ми“, пише Блийт.

Ако не се лекува, инфекцията може да достигне до мозъка ѝ и да я убие. И макар че по това време се опитва да стане трезва, смъртоносната връзка с наркотиците се възобновява само шест седмици след диагнозата.

Поведението на Ясмин Блийт разбива сърцето на баща ѝ

Въпреки всичко Ясмин има опора и подкрепа в лицето на баща си. Именно той ѝ помага да разбере колко важно е да се спаси.

През 2001 г., когато баща ѝ я взима от летище в Лос Анджелис, е потресен от това, което вижда.

"Той ме погледна и започна да плаче. Каза, че изглеждам като черупка от себе си", спомня си тя. "Това беше първият път, когато наистина осъзнах как въздействам на другите.“

А още по-ужасното е, че деградацията на Ясмин се случва пред очите на целия свят.

"До края на 1999 г. спрях да приличам на себе си“, признава тя. "Аз съм едро момиче, с извивки и закръглено, но бях загубила мекотата си. Приятелите ми казаха, че приличам на извънземно, че очите ми са изпъкнали от лицето ми.“

Мениджърите ѝ се опитват да прикрият истинската причина за промяната във външния ѝ вид, но неуспешно.

Медиите разнищват безмилостно проблемите на Ясмин Блийт със зависимостта. Папараците я следват почти постоянно.

В допълнение към проблемите ѝ с наркотиците и обсебеността на медиите от продължаващите промени във външния ѝ вид, Ясмин Блийт се пристрастява към онлайн пазаруването и харчи хиляди долари наведнъж. Шопингът сякаш започва да замества наркотиците като нейна нова мания.

"Купувах си всякакви красиви неща, но никога не излизах. Забравете парите, които харчех за наркотици – можех да похарча буквално 00 до 000 за една нощ, пазарувайки в мрежата! Бях обсебена. Пазаруването беше незабавно удовлетворение. Точно като лекарствата“, признава тя пред Glamour.

Много малко хора изглеждат по същия начин сега, както преди 20 години, така че вторачването на медиите във външния вид на Ясмин Блийт е в известен смисъл изненадващо.

Да, тя не изглежда така, както в "Спасители на плажа“. Но е оцеляла след дълги години борба с наркотиците, днес е на 55 и предпочита да стои далеч от светлината на прожекторите.

През 2020 г. тя отново привлече вниманието на медиите, като беше снимана да разхожда кучето си в Южна Калифорния.

Ясмин се е оттеглила от общественото внимание и много малко се знае за живота ѝ в момента.

Автомобилна катастрофа спасява връзката със сегашния ѝ съпруг

Сватбата на Ясмин с Пол Серито, две години след като тя го среща в рехабилитационен център, се състои в Санта Барбара през 2002 г. Интересното е, че една година преди това двойката участва в автомобилна катастрофа в Детройт.

В резултат на инцидента Блийт е арестувана за притежание на кокаин, което за пореден път влиза в заглавията в медиите. Това води до поредната рехабилитация на актрисата, но и спасява връзката ѝ с Пол.

"С Пол говорихме за брак и го искахме повече от всичко, но бях научила, че не мога да имам наркотици и любов едновременно. Наркотиците стават най-добрият ти приятел, твоят любовник, твоите родители – те стават всичко за теб. Единствената причина, поради която Пол и аз сме заедно днес, е, че имахме някаква божествена намеса: този инцидент."

През 2021 г. Блийт се завърна към актьорството с участие във филм, наречен "Whack the Don“. В комедията участва и Ричард Грико, с когото Блийт преди това е имала връзка (другите ѝ известни бивши гаджета са Матю Пери и Дон Джонсън).

Днес Ясмин Блийт и Пол Серито все още са женени повече от две десетилетия по-късно и тя не държи да получава медийно внимание, а просто да е щастлива и здрава, пише Edna.bg.

Още по темата: общо новини по темата: 5179
02.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
02.05.2024 »
предишна страница [ 1/864 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: