Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Шеф Токев сподели интересна случка от затвора и заяви: Не ми се пие алкохол
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:26 / 05.09.2022Коментари (1)303
© bTV
Извлякох дивидентите от престоя ми в затвора в Казичене. Това каза Андре Токев в интервю за "120 минути" по bTV. Той нарече затворът "санаториум". 

"Аз се бях приготвил психически още преди това, че ще вляза. Исках да вляза, за да мога да усетя наказанието и да мога да се променя. Мисля, че бях доста подготвен психически и исках максимално да извлека позитивното, а не негативното от престоя ми в затвора, и затова бях със съвсем друга нагласа. Нагласата ми беше да се променя, да извлека дивидентите от този престой и това направих", заяви шеф Токев. 

Той разказа и как са преминавали дните му там. "Трябва да станеш в 6 за проверка, в 8 часа има пак проверка. Следващата е в 20.00 часа. Тогава заключват етажа. Ставам в 6. Закусвам. Закуската винаги беше една и съща. Овесени трици с един банан. Ако не съм на работа, се приготвях. Четях книги, отивах на фитнес за 2-3 часа. Когато бях на работа, трябваше да започна в 6.30 часа, за да издам закуската. Това стана по моя инициатива.

Времето минава по-бързо, когато правиш това, което ти доставя удоволствие. Исках да готвя на момчетата добре, за да се чувстват добре. След като започнах да готвя, 80 до 100% от затворниците идваха да се хранят в столовата. Дойде и друг готвач, който се справяше много добре. И той беше осъден за същото като мен", каза Токев. 

Той допълни, че по своя инициатива е започнал да готви в затвора и 80 до 100 процента от затворниците са започнали да се хранят в столовата срещу 30% преди това. Той разказа, че един сърбин там го е мислил за шеф на голяма българска групировка, понеже са му казвали "шеф Токев“.

Там се възприемаме като нормални хора, не се говори за това кой какво е направил, каза Андре Токев.

"Повечето хора там са доста адекватни и може да си говориш съвсем нормално на различни теми. След като разбереш обаче за какво са вътре, става малко странно, не се отдръпваш, но търсиш смисъл и паралел, и някой път не можеш да го намериш“, допълни той.

"Не се връщам към миналото, защото нищо не се е случило. Отидох в затвора, промених се и това е важното", категоричен е той. 

Токев допълни, че първо е трябвало да се промени по отношение на алкохола.

"Аз рядко пия и не издържам на алкохол. Тогава и с умората бях в един блекаут и не си спомням повечето от нещата, които са се случили. И затова драстично казах, че няма повече да пия алкохол, щом организмът не го понася. Аз съм доволен, защото много мои познати и приятели вече не карат, като пият. Мотивирах много хора да не пият, като карат", каза той.

Токев каза, че не пие алкохол и не му понася.

"Обичам да усещам ароматите на определени напитки, с които готвя, или на вино, но нямам нуждата да пия алкохол и не ми се пие".

Той сподели и една от най-интересните си случки от престоя в затвора.

"Кагато отидох в Казичене, започнах да ходя на фитнес. Имаше момче - сърбин, което отговаряше за фитнеса. Той е бил шампион по трибой. На втория или третия ден дойде при мен и със сръбско-български говор ме пита какъв шеф съм, защото всички ми викаха шеф Токев.

Аз му казах, че съм шеф на кухнята и той се сепна. Обясних му, че шеф на френски означава главен готвач, а на английски - готвач. Той мислел, че съм шеф на някоя голяма групировка. Оттогава станахме приятели. Показваше ми интересни упражнения", разказа готвачът и добави, че в Казичене обикновено не се обсъжда кой за какво лежи. 

"Много спортувах и се запознах с доста хора във фитнеса. В началото повечето са доста адекватни. Хората са адекватни. Можете да си говорите съвсем адекватно на различни теми. След като разбереш за какво са вътре, обаче, става странно. Извършили са много тежко престъпление, в следващия момент играете карти", сподели още той. 

Човек трябва да мине през трудни неща, за да се усъвършенства и стане по-добър, добави известният кулинар. Майстор готвачът сподели, че най-тежкият разговор е бил с дъщеря му.

"Имам едно виждане към живота – човек се учи от грешките и човек става по-добър, като успее да осъзнае грешките си и да си начертае по-добро бъдеще. Може би е трябвало да се случи това, което стана, за да мога следващата страница в моя живот да я изживея по друг начин“, добави той.

По думите му затворът играе добро влияние да осъзнаеш грешката си. Той каза, че в този период е разбрал кои са приятелите му.

"Видях кои са приятелите, имаше хора, които се отдръпнаха, но наистина близките приятели постоянно подкрепяха моето семейство, грижеха се как съм, какво се случва. В екстремни ситуации виждаш кой стои зад теб“, отбеляза готвачът.

Още по темата: общо новини по темата: 30
18.10.2022 »
18.08.2022 »
20.07.2022 »
20.07.2022 »
13.07.2022 »
13.07.2022 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: