Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Режисьорът Зорница София: Филмът "Майка" дава надежди и вдъхновява, че всеки може да промени света
Автор: Цвети Тончева 11:43 / 26.01.2023Коментари (0)398
© tvorci.org
Турнето с филма “Майка“, което правим в шест града в страната, е изключително зареждащо“, каза в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ режисьорът на филма Зорница София. "За първи път правя такова турне. Доста поучително е да видиш, че филма вече не ти принадлежи, защото зрителите връщат обратно. Не съм си мислила, че той толкова ще вълнува хората, че мъже и жени ще излизат с мокри лица. Дори малки деца го гледат и разбират. Едно от децата след филма ми каза – разбрах колко съм важен за майка ми и баща ми. За нас, авторите, е добре да имаме тази обратна връзка със зрителите, за да се види как въздейства филма. Разбрахме и много други неща“, каза Зорница София. Режисьорът на филма "Майка“ обясни още, ме са снимали в документални условия, по документален начин, с реални хора дори и от улицата.

"Решихме да работим с деца, които са автентични. Думата реплика на тях не им е ясна“, поясни Зорница София.

Цели сцени във филма са снимани в обедните почивки в Дома за деца, лишени от родителски грижи в Широка Лъка, с някои от тях, които не са отишли да ядат. Голяма е ролята на главната героиня Дария Симеонова, която не е просто актриса. ",Дария е съвършен актьор, всичко това е в душата и сърцето и, тя може да започне каквото и да е и да го интерпретира с любовта си към децата и поведението и към драматургията“, каза още Зорница София.

"Трябваше ни просто персонажа, без работно време, докато тя е Елена Панайотова. През обедните почивки, когато видим, че Дария е с децата и нещо прави с тях, ние почвахме да снимаме. Защото това не е игра, те са си такива, каквито са“, добави режисьорът.

"Плачех на монтажа всеки път, като го гледах. Но не си давах сметка, че ще е толкова масово и ще влияе така не само на мъже и жени, но и на деца. Това не са сълзи от тъга, филмът е дал надежда, че винаги има начин и това може да прерасне в нещо голямо. Филмът "Майка“ дава надежди и вдъхновява, че всеки може да промени света към по-добро. Нещата се случват когато станем от дивана и изключим телевизора, когато оставим сърцето да ни води. Не го очаквах това от нашия филм. Научих от турнето и срещата със зрители, че това, което надделява е вдъхновението за добро и че всеки може".

"Майка“ за мен е чисто творчески филм, стилистично е скок в дълбокото, жанрово той е много експериментален, като тичане с вързани очи, оставяме се само на очите и сърцето си. Но за мен, основното е, че наистина не съм правила нещо, което да събужда толкова емоции. Всъщност, най-якото в цялата работа е, че филмът събужда проактивност, кара ги да мислят, че всеки може, връща надеждата и смисъла, и вдъхновява. Всеки човек обича да бъде част от нещо по-голямо от него самия и семейството му. Но не всеки човек намира каузата и смисъла. Липсва тази вяра, че всеки от нас може да промени света към по-добро", коментира още Зорница София.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евровизия 2024
Енергийна криза
Бюджет 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: