
ЗАРЕЖДАНЕ...
Ресторант вари бульон без да изхвърля остатъка в една и съща тенджера вече 45 години | ||||||
| ||||||
Въпреки че за повечето хора това е страховит начин да получат стомашни проблеми, има много повече от история и причина защо този дълъг процес на готвене продължава вече почти пет десетилетия, казва New York Post. Семейният ресторант на име Wattana Panich стана известен с дългото време на задушаване на бульона от неговата телешка супа с нудълс - наречена "neua tune". Популярното ястие включва съставки като задушено и сурово говеждо месо, шкембе, чесън, канела, черен пипер, корен от кориандър и около дузина китайски билки. През 2020 г. трето поколение собственик на бизнеса Натпонг Кавийнтавонг каза пред Great Big Story: "В продължение на 45 години бульонът от нашата супа никога не е бил изхвърлян след готвене. Държим бульона за една нощ и след това го използваме за супата за следващия ден“. "Бульонът е съхраняван и варен в продължение на 45 години, което му придава уникален вкус и аромат“, добавя той. Но със сигурност това не е много хигиенично или безопасно? Чуваме ви как крещите от изненада, докато четете това. Но не се страхувайте, защото не всичко е такова, каквото изглежда. Супата се вари вече близо 50 години, а собственикът на ресторанта уверява, че чисти съда, в който се приготвя всяка вечер. "Изваждаме супата от тенджерата и оставихме да къкри през нощта“, обяснява той. Това "малко“, останало къкри в тенджерата, а след това формира основата за супата на следващия ден. И методът - известен като perpetual stew - очевидно прави разликата във вкуса на ястието, предвид отзивите на ресторанта в Trip Advisor, пише businessnovinite.bg. |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg