Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Разликата между кафявата и бялата захар е незначителна
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:03 / 21.02.2024Коментари (0)756
©
Бялата и кафявата захар се разделят на няколко вида, всеки със своите различия. Тези разлики са резултат от обработката на продукта. Според Sugar Association сладката съставка се произвежда чрез извличане на захарен сок от захарно цвекло или стъбла на захарна тръстика.

След това сокът се пречиства, филтрира и кристализира в сурова, златиста захар. След това тя се преработва до крайната си форма. За гранулирания продукт специфичното е, че цялата меласа е извлечена. При кафявата разновидност меласата се запазва, създавайки по-тъмен цвят, карамелен вкус и по-богата текстура. Кафявата захар по-здравословна ли е от бялата?

Краткият отговор е не - кафявата разновидност не е по-здравословна от бялата. Разликата между бялата и кафявата съставка е незначителна, когато става въпрос за хранителна стойност. Също така няма съществена разлика в калориите между двете разновидности.

Бялата съдържа 16 калории на чаена лъжичка, а кафявата има 15 калории на чаена лъжичка. И двата вида захари ще бъдат разградени до глюкоза, която е предпочитаният източник на енергия за тялото. Като цяло изберете захарта, която най-добре ще отговаря на вашата рецепта и вкусови предпочитания, защото в случая няма по-здравословен вариант, според Sugar Association.

Възможно ли е да замените кафявата захар с бяла?

Технически това е възможно в съотношение 1 към 1, което означава, че една супена лъжица бяла захар може да бъде заменена с една супена лъжица кафява, без да се прави компромис с вкуса на крайния продукт.

Въпреки това, тъй като кафявата разновидност съдържа меласа и има тенденция да се топи, тя ще произведе краен продукт, който е по-твърд, с нотки на карамелен вкус. Кафявата разновидност работи добре за задържане на влага в печива, докато гранулираната ще създаде по-суха, ронлива и по-хрупкава текстура.

Поради тази причина, когато заменяте бялата с кафява захар, ще е добре да увеличите сухите съставки или да намалите мокрите съставки, за да постигнете желаната текстура, но няма стандартна формула за това, всяка рецепта изисква различен подход. Или, ако използвате кафявата разновидност на продукта вместо рафинираната, можете да използвате по-малко количество, отколкото изисква рецептата. За да замените бялата захар с кафява, добавете малко меласа към гранулирания продукт (една чаша гранулирана захар към една супена лъжица меласа), пише actualno.com.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: