Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Психолог: Хората, които избират по-ярки цветове имат големи амплитуди в настроенията
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:11 / 25.05.2023Коментари (0)491
©
Хората, които избират по-ярки, по-контрастни цветове, са доста смели в избора си. Те биха могли да имат доста големи амплитуди в емоциите и настроенията си. Това каза психологът Ирен Христова в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Хората, които пък избират по-пастелни и неутрални тонове, биха могли да потискат своите емоции. "Добре е да има баланс между двете – да изберем ярки цветове в комбинация с неутрални, за да постигнем вътрешен емоционален баланс и да не напрягаме нервната си система“, каза Ирен Христова. 

Цветовете са само един от елементите на облеклото. Друг елемент е личният стил на обличане, обясни специалистът. "Т.е. да видим каква е кройката, каква е материята, с която е облечен човекът. Ако например материята е по-твърда, то човекът срещу нас има по-широки лични граници и следва да внимаваме много, докато навлизаме в личното му пространство, т.е. да чакаме сигнал от него, за да можем да се доближим в комуникацията. Ако материята е по-мека и феерична, то човекът излъчва една мекота и бихме могли по-бързо да скъсим дистанцията с него“, обясни психологът. 

Принтовете също са много показателни. Флоралните принтове например говорят за по-романтична личност, която излъчва повече мекота и нежност. Животинските пък са знак за търпение и внимание при скъсяване на дистанцията, обясни Ирен Христова.  

Съветите на психолога са човек да намери личния си стил, който да отразява най-силните страни на личността му. "На второ място са цветовете – да се види кои цветове са подходящи за естествено продължение на тоновете на лицето. След това да се премине към анализ на формата на тялото и да се види чрез какви кройки и материи можем да акцентираме върху плюсовете и да заглушим минусите“, каза Ирен Христова.  

На базата на тези три показателя може да се направи и ревизия на гардероба. "Ако не сме носили определени дрехи през последната година, това означава, че те вече не пасват на нашата личност, защото тя се развива всеки ден и е хубаво и нашият личен стил да се развива паралелно с нея, за да можем да показваме това, което е отвътре“, посочи още Христова. 

По думите й облеклото е начин и на вътреличностна комуникация. Трябва да съобразим облеклото си на първо място със себе си и с настроението си.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: