Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Позабравена чалгаджийка нищи конспирация ли е пандемията
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:49 / 26.10.2020Коментари (2)465
©
Фолкпевицата Мира е емблема в лекия жанр, а името й се свърза с редица хитове. Музикалната й кариера започва през 2000 г. в "Пайнер" и бързо се нарежда сред най-актуалните имена в жанра. Тази година празнува творчески юбилей. Сменя няколко музикални компании и навсякъде успява да остави своя отпечатък в музиката. Наскоро представи нова песен, която посвети на новия си приятел, който дори показа във видеоклипа. За първи път Мира разкрива кой е мъжът до нея. 

Репортер на "Блиц" се свърза с Мира, за да разбере повече за любовните трепети на певицата, да раказже по какъв начин й се отрази коронакризата, каква равносметка си прави за тези 20 години на сцена и защо музиката и изпълнителите толкова се промениха. 

- Мира, как мина лятото при теб? Настрои ли се вече на есенна вълна?

- Лятото мина  добре, но беше доста различно. Свикнала съм през летните месеци да работя усилено, но покрай коронавируса ангажиментите ми бяха малко по-синтезирани. Имах повече време за почивка. От тази гледа точка също ми беше странно, тъй като съм свикнала да почивам някъде в чужбина, а тази година бях в България.

- Пандемията как ти понесе? Направи ли си някакви изводи и страхуваш ли се от коронавируса, тъй като ходиш по участия и се срещаш с доста хора?

- В началото се страхувах доста, като всички нормални хора! Може би, защото е нещо непознато и никой не знае какво точно представлява. В един момент даже започнах да си мисля, че това не съществува. Но мои познати се разболяха и повярвах в истинността на вируса. Смятам, че това е грип. По-тежък е от другите, непознат е за хората и момента, в който се намери ваксина или правилен начин за лечение, няма да бъде нещо страшно. Убедена съм, че коронавирусът ще си остане сред нас завинаги, наравно с другите познати ни грипове.  Може да се овладее това нещо, стига да се научим да спазваме мерките за ограничение и най-вече дезинфекция. На много хора, включително и на нас - музикантите, тази пандемия ни повлия зле чисто финансово. Нямаме възможност да работим! Дано по-скоро да намерят някакво решение, което да е адекватно за всички хора и да продължим нормалния си начин на живот.  Започнаха да се изнервят всички и смятам, че това ще бъде по-големият проблем. 

- Спомена за твои познати, които са се разболели от К-19. Споделиха ли с теб какви симптоми са имали, въобще как са протекли при тях нещата? 

- Слава Богу, всичките ми познати са го изкарали леко, като нормален грип. Някои от тях дори не са имали симптоми, просто някакво временно неразположение. Вероятно на хората, които имат познати с усложнения покрай вируса няма да им стане приятно, че едва ли не омаловажавам вируса, но споделям само личните си впечатления от мои познати. 

- Наскоро представи твоя приятел във видеоклипа "За всички бивши". От колко време сте заедно и обмисляте ли някакви по-сериозни крачки?

- Това с "по-сериозните крачки" е божа работа. Когато човек обича някого, винаги тръгва с такава нагласа и мисли за семейство. Направих песента, защото така я чувствах в този момент и мисля, че се получи добре. За него беше предизвикателство, защото нямаше представа как се снима видеоклип, колко време и нерви се изискват. Получи се добре! Единственото, което ще кажа за него, е че сме заедно и много се обичаме. Не обичам да афиширам тези неща, защото енергията, която се натрупва от хората, понякога влияе лошо на тези взаимоотношения. Пазя си личния живот. 

- Досега правила ли си друга автобиографична песен?

- Имала съм назад в годините, но винаги гледам напред и смятам, че отсега нататък е по-важно. Хората, които живеят в миналото, циклят на едно и също място. От тези хора никога нищо не става в бъдеще. Един човек трябва да гледа напред и като хамелеон да се вписва в бъдещето и в промените на времето, за да бъде актуален и да може да се развива.  

- Зад гърба си имаш 20-годишна успешна музикална кариера. Как би анализирала развието на музиката? Какво се промени и за добро или лошо?

- Това е двустранен въпрос. Музиката много се е променила, по-комерсиална е станала. Има и хубава, и лоша страна. Проектите ни станаха визуално и звуково по-качествени, но с еволюцията на времето е нормално така да се случва. Имам някакъв сантимент към миналото, понеже бяхме по-малко изпълнители и беше по-лесно да направиш популярна песен, защото и конкуренцията беше по-малка. Сега пък проектите ни наистина са по-качествени. За мен един човек трябва да се развива, независимо в каква професия е. Трябва да сме в крак с новото време, ако искаме да сме добре финансово и всякак. 

- Май липсва и уважението между колеги, което цареше едно време...?

- Може би, защото навремето бяхме по-малко изпълнители и се правиха мероприятия от сорта на промоции или големи концерти. Имахме времето да се срещаме един с друг и да общуваме. Сега нямаме това време, няма ги и тези мероприятия и е нормално да се отдалечим един от друг. Всеки си гледа собствения живот и кариера. Не мога да кажа, че имам близки приятели сред колегите, но имам много добри познанства. Нормално е да се развиват по този начин нещата. Пък ти казах, че конкуренцията се е значително по-голяма и е нормално да няма такива приятелства, каквито имаше едно време. Преди всички песни ставаха хитове, имаше достатъчно работа за всички  и няма смисъл от тази злоба един към друг. 

- Издай някоя забавна случка от участие?

- Когато отиваш на непознато място с хора, които не познаваш, се случват доста интересни неща. Навремето често съм губила маршрут към дадено място, сега с навигацията е по-лесно. В момента не се сещам конкретна случка, но със сигурност е имало такива. 

- Измъквала ли си се от трудна ситуация, благодарение на това, че си известна певица? Например някои полицаи да са се смилили над теб и да се преглътнали нарушение на пътя...?

- Е, разбира се, че съм се измъквала. И ако някой ти каже, че не е, значи със сигурност те лъже. (смее се) Понякога името колкото ти пречи, толкова ти и помага. Ще излъжа, ако кажа, че заради името ми, на места не ми обръщат повече внимание и не ми правят компромиси. Има моменти, в които ми и пречи. Например, когато съм болна или не в настроение, трябва да съм усмихната и да се съобразяват как се държа. Не мога да си позволя да избухна в дадена ситуация, както би направил някой непопулярен човек. Но може да се каже, че са повече плюсовете от това да си популярно лице, отколкото минусите. 

- Представяла ли си си какъв щеше да бъде животът ти, ако не бе подписала с "Пайнер" през 2000 г.?

- Замисляла съм се, но не мога да си го представя. Много малка подписах с "Пайнер" и не съм работила нищо друго преди това. По-голямата част от живота ми е минал в тази популярност. Имам колеги, които стават известни на 30 години и са работили нещо друго преди това, имали са друг живот и среда. При мен не се е случило така. Популярна станах на 15 г. и не мога да си представя какъв щеше да бъде животът ми, ако не се беше случило това. 

- Имало ли е момент, в който си искала да бъдеш обикновено момиче, никой да не те познава и да можеш да се разхождаш спокойно, без да усещаш любопитни погледи върху себе си?

- Разбира се, че е имало такива моменти. Когато съм болна или имам мои лични проблеми, нещо не ми е било на кеф. А когато уважаваш името и работа си, трябва да спазваш някакъв етикет и поведение пред хората. Имало е моменти, в които изобщо не ми се е усмихвало, въобще не ми се е излизало на сцената. Пяла съм с 39 градуса температура. Понякога не ми се гримира, когато трябва да изляза някъде, но знам какво ще стане после. Ще има много хора, които няма да го сметнат за нормално, а ще кажат: "Видяхме фолкпевицата Мира без грим, ама беше много бледа, ама беше еди каква си...". Никой няма д аму направи впечатление, че съседката му е отишла до магазина без грим, но ако е някое популярно лице - не може... 

- Пречи ли известността на личния живот? Правила ли си компромиси с личния живот в името на това да запазиш кариерата си?

- Винаги съм разделяла любовта от кариерата. Семейството и човекът до мен са по-важни от кариерата ми. Винаги е било така. Но дали пречи?! Определено пречи?! Поради същата причина, заради която си говорихме преди малко - не можеш да се отпуснеш и да направиш това, което ти е кеф, защото си обществено популярна личност и те задължава да имаш някакво поведение пред хората. Всяка работа си има своите плюсове и минуси.

Още по темата: общо новини по темата: 2343
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: