Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Популярен ли е крикетът в България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:57 / 18.05.2021Коментари (0)456
©
Малцина знаят, но крикета е вторият най-популярен спорт след футбола. Играе се с голямо удоволствие в страни като Индия, Пакистан, Австралия, Нова Зеландия, Великобритания и някои други, но след като в Азия откриваме някои от най-големите почитатели и интересни дербита, логично е да говорим и за най-гледаният спорт.

Макар и в България да има известен зрителски интерес, създаването на лига не е възможно. Ще открием обаче, че според анализаторите, мнозина използват Уинбет бонуси за спорт именно в тази дисциплина, следователно има почитатели, но те просто следят азиатските лиги. Любопитен факт е, че играта се ражда във Великобритания и в последствие, когато започва колонизирането на най-различни теротирии, английските офицери носят със себе си и тази игра и дори учат местните да играят с тях. Като днес се смята, че Индийскита Висша лига е една от най-добрите, като успява не само да привлича чуждестранни атлети, но и да изгражда свои собствени, което също е особен позитив.

Макар и Индия да се превръща бавно и сигурно във втори Китай, все още спортът им не се финансира със същата сила, както се очаква, но според някои анализатори, тенденцията показва и нови финансови постъпления, които се отразяват положително на играта. Как се играе крикет? Това е по-важният въпрос. Идеята е, че има едно поле, в което един играч хвърля топка на своя противник, която трябва да се удари с бата - впрочем самото име "Крикет" означава точно това. При успешен удар, батиращият трябва да тича срещу питчера и да се размине с друг колега, който да поеме неговото място. Междувременно топката се преследва, за да се върне на специална позиция, маркирана с 3 пръчки, за да може батиращият да бъде изгорен.

В общи линии това е основната идея на този спорт и реално не може да се смята за особено сложна игра, но ако обърнем малко повече внимание на тенденциите, именно това я превръща в особено напрегната игра. Накрая победител е този отбор, който е направил повече рънове, с други думи - онзи момент, в който батиращият успее да се размени с друг съотборник на същата позиция. Въпросът обаче остава, популярен ли е крикетът в България. След като имаме запалянковци, които следят различните първенства, очевидно не сме непознати, но казусът се крие другаде - медийното внимание все още не е чак толкова засилено и повечето фенове гледат срещи в интернет.

Можем да видим любители, които започват да оформят отбори, но не може да се каже, че сме близо до създаването на професионална лига, каквато имат индийците например. В течение на времето ще следим развитието и вниманието, което почитателите инвестират в тази дисциплина. Но след като в глобално изражение около 2.2 милиарда души по света са фенове и с голямо удоволствие следят всички мачове, то не вярваме, че тази дисциплина е скучна. Трябва да приемем, че Азия наистина има един особен конкурент на футбола, а и динамиката на играта показва доста приятни обрати.

Любопитен факт е, че няма конкретно времетраене в този спорт и следователно ще открием, че най-дългият мач е изигран в продължение на 12 дена, днес ситуацията е малко по-различна и отборите са намалили времетраенето, все пак не всеки е готов да гледа толкова самоотвержено този спорт.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
Първа лига сезон 2023/24
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: