Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Популярен ли е крикетът в България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:57 / 18.05.2021Коментари (0)465
©
Малцина знаят, но крикета е вторият най-популярен спорт след футбола. Играе се с голямо удоволствие в страни като Индия, Пакистан, Австралия, Нова Зеландия, Великобритания и някои други, но след като в Азия откриваме някои от най-големите почитатели и интересни дербита, логично е да говорим и за най-гледаният спорт.

Макар и в България да има известен зрителски интерес, създаването на лига не е възможно. Ще открием обаче, че според анализаторите, мнозина използват Уинбет бонуси за спорт именно в тази дисциплина, следователно има почитатели, но те просто следят азиатските лиги. Любопитен факт е, че играта се ражда във Великобритания и в последствие, когато започва колонизирането на най-различни теротирии, английските офицери носят със себе си и тази игра и дори учат местните да играят с тях. Като днес се смята, че Индийскита Висша лига е една от най-добрите, като успява не само да привлича чуждестранни атлети, но и да изгражда свои собствени, което също е особен позитив.

Макар и Индия да се превръща бавно и сигурно във втори Китай, все още спортът им не се финансира със същата сила, както се очаква, но според някои анализатори, тенденцията показва и нови финансови постъпления, които се отразяват положително на играта. Как се играе крикет? Това е по-важният въпрос. Идеята е, че има едно поле, в което един играч хвърля топка на своя противник, която трябва да се удари с бата - впрочем самото име "Крикет" означава точно това. При успешен удар, батиращият трябва да тича срещу питчера и да се размине с друг колега, който да поеме неговото място. Междувременно топката се преследва, за да се върне на специална позиция, маркирана с 3 пръчки, за да може батиращият да бъде изгорен.

В общи линии това е основната идея на този спорт и реално не може да се смята за особено сложна игра, но ако обърнем малко повече внимание на тенденциите, именно това я превръща в особено напрегната игра. Накрая победител е този отбор, който е направил повече рънове, с други думи - онзи момент, в който батиращият успее да се размени с друг съотборник на същата позиция. Въпросът обаче остава, популярен ли е крикетът в България. След като имаме запалянковци, които следят различните първенства, очевидно не сме непознати, но казусът се крие другаде - медийното внимание все още не е чак толкова засилено и повечето фенове гледат срещи в интернет.

Можем да видим любители, които започват да оформят отбори, но не може да се каже, че сме близо до създаването на професионална лига, каквато имат индийците например. В течение на времето ще следим развитието и вниманието, което почитателите инвестират в тази дисциплина. Но след като в глобално изражение около 2.2 милиарда души по света са фенове и с голямо удоволствие следят всички мачове, то не вярваме, че тази дисциплина е скучна. Трябва да приемем, че Азия наистина има един особен конкурент на футбола, а и динамиката на играта показва доста приятни обрати.

Любопитен факт е, че няма конкретно времетраене в този спорт и следователно ще открием, че най-дългият мач е изигран в продължение на 12 дена, днес ситуацията е малко по-различна и отборите са намалили времетраенето, все пак не всеки е готов да гледа толкова самоотвержено този спорт.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
Почина сливенският митрополит Иоаникий
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: