Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Популярен ли е голфът в България?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:27 / 25.02.2021Коментари (0)687
©
Едва ли има човек, който да не е чувал за един от старите спортове в Европа - голфът. Някъде през средновековието, шотландците започнали да използват красивите територии близо до водата, за да практикуват този спорт, разхождайки се сред красивата природата в опит да отбележат повече точки, възползвайки се от няколко стика, опитвайки се да закарат топката до конкретна точка във всеки голф курс. След като шотландците са започнали да тренират този спорт, скоро англичаните също са получили тази възможност, а в последствие през XIX век и американците са започнали да играят.

През 1297 г. Холандия също има подобна игра, но след като и до днес се води интересен спор за произхода, може би е малко трудно да кажем кои са истинските създатели. Последните интересни предположения ще ни изпратят дори в Китай, където се смята, че около V век са играли тази игра, изпреварвайки дори шотландците. Голф игрището разполага с няколко броя дупки, като един кръг трябва да има около 18. Всеки курс започва играта от колкото се може по-отдалечено място и се изисква от играча да изпрати топката колкото се може по-далече.

След това се променят стиковете, понякога се налага да се използват различни видове стикове за всеки терен и прочие. Голфът със сигурност може да се похвали с доста интересни възможности, а след като професионалистите отдавна се включват в големите игри, няма да е никак трудно да забележим засилващия се интерес. Имена като Тайгър Уудс ще се похвалят с огромен зрителски интерес, а след него трябва да добавим и още няколко важни фаворита като Рори Макилрой и Фил Микелсон. Впрочем не трябва да забравяме, че оператори като бет365 се смятат за предпочитани в голф секцията, както ще прочетем в ревюто - https://betenemy.com/bet365/ и също така трябва да обърнем внимание на някои от добрите пазари, които присъстват в тази секция. Нека не забравим и още един важен факт, дори и да смятате, че голфът не е толкова популярен, нека не забравяме, че са налични няколко игрища, които могат да спечелят вниманието дори на най-големите скептици.

Впрочем ако има едно красиво място, което може да ни впечатли много сериозно, това е именно голф игрището. Добрата новина е, че можем да открием игрище в столицата, както и в Правец. Игрището Пирин голф също се слави с високо качество, а ако се разходим по северното Черноморие ще открием наличието на цели три клуба. BlackSeaRama, Trhacian Cliffs и LightHouse са места, в които е инвестирано много време и внимание и със сигурност ще накарат и най-големият критик да се опита да поиграе. Има и много причини да изберем този спорт. Първо говорим за дълги разходки на открито, след това ще се насладим на съвършена природа и най-важното - голфът е игра за благородници.

И очевидно не само печели внимание в страната, но и се радва на вниманието на феновете. Още по-добрата новина е, че ако искате да видите нещо красиво и успокояващо, голфът е наистина специално за вас и няма да ви разочарова. А ако познанията са достатъчно високи, тогава препоръчваме да се възползвате и от интересните пазари, това определено ще бъде различен адреналин.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: