Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Почина актьорът, изиграл Боба Фет
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:14 / 18.12.2020Коментари (0)419
©
Джеръми Бълок - британският актьор, който първи слага шлем, наметало и ракетна раница, за да изиграе ловеца на глави Боба Фет в оригиналната трилогия "Междузвездни войни", почина на 75-годишна възраст, съобщават Асошиейтед прес и Франс прес, позовавайки се на агентите му от "Браун, Симкокс и Андрюс". Бълок е починал в болница в Лондон от усложнения, свързани с болестта на Паркинсон, от която страда от години.

Джеръми Бълок се появява за първи път като ловеца на глави Боба Фет в "Империята отвръща на удара" (1980) - петия епизод от култовата космическа сага. Британецът отново изпълнява ролята в шестия епизод "Завръщането на джедаите" (1983), предаде БТА. "Загубихме най-добрия ловец на глави в галактиката", написа в Туитър актьорът Били Дий Уилямс, който в образа на Ландо Калризиан участва в ключови сцени с Бълок.

Изпълнителят на ролята на Люк Скайуокър Марк Хамил на свой ред написа в социалната мрежа, че Джеръми Бълок е бил "въплъщението на английския джентълмен". "Прекрасен актьор, възхитителна компания и толкова добър към всеки, който има късмета да се срещне или да работи с него. Ще ми липсва много. Изключително съм благодарен, че го познавах. Почивай в мир, Джеръми", гласи туитът на Хамил.

Макар и важни, Боба Фет има само няколко минути екранно време в двата филма, и едва четири реплики, произнесени от друг актьор. Въпреки това той бързо се превръща в култов герой и един от най-обичаните любимци на феновете на "Междузвездни войни, вдъхновявайки персонажи и сюжети в други продукции от популярната космическа вселена. Сред тях е поредицата "Мандалорианецът", в която Боба Фет наскоро се появи отново. В ролята този път се превъплъщава актьорът Темуера Морисън, който изигра Джанго Фет - бащата на Боба, в "Междузвездни войни: Епизод II - Клонираните атакуват" (2002).

Роден в Лестър, Великобритания, Джеръми Бълок започва кариерата си като тийнейджър, снимайки се в телевизионни реклами. Актьорът изпълнява малки роли в многобройни телевизионни продукции, сред които "Доктор Кой". Бълок се е снимал и в три филма от поредицата за приключенията на Джеймс Бонд. Бълок изиграва без маска още две малки роли в "Междузвездни войни" - на лейтенант Шекил в "Империята отвръща на удара" и на капитан Колтън в "Отмъщението на ситите". Джеръми Бълок е първият от четирима актьори, играли Боба Фет.

В оригиналната трилогия персонажът говори с гласа на Джейсън Уингрийн. Темуера Морисън е култовият ловец на глави в "Мандалорианецът". Даниъл Логан играе Боба Фет като момче в "Клонираните атакуват". Бълок оставя след себе си съпруга и трима синове.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: