Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Писател: Филмовата трилогия "Завръщане в бъдещето" е едно от най-добрите произведения в научно-фантастичния жанр
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:27 / 28.04.2024Коментари (0)1075
© Фокус
Идеята за пътуване във времето е основа за множество книги и филми в научно-фантастичния жанр, а едно от най-добрите произведения в жанра е филмовата трилогия "Завръщане в бъдещето". Това коментира в предаването "Сториборд" на Радио "Фокус" с водещ Благой Д. Иванов писателят Александър Цонков.

Интелигентният сценарий, страхотната динамика между актьорите, добрата режисура правят от "Завръщане в бъдещето" (Back to the Future) една незабравима класика. Първият филм от трилогията излиза през 1985 година, режисиран е от Робърт Земекис и е продуциран от Стивън Спилбърг, а сценарият получава номинация за "Оскар".

В първата част има много моменти, които са незабравими, като моментът, когато главният герой вижда за пръв път баща си, тогава тийнейджър, в едно кафене от 55-та година. Цялата динамика около зараждащата се връзка на родителите му, напрежението около завръщането му в своето време и идеята за машина на времето да се използва кола, всичко това е предадено по един гениален начин в първата част от трилогията.

"Във втората част на филма сюжетът за пътуване в бъдещето се разлиства много по-мащабно, като тук вече имаме пътуване 30 години напред във времето. Футуристичният вид на улици, коли, на самото градче тогава е много сладко и интересно да се наблюдава от днешна гледна точка", разказа писателят и допълни, че втората част е по-мрачна от първата, като героите, за да разрешат проблеми от втория филм, се връщат във времето от първия филм, и всичко става много оплетено и още по-интересно.

"Завръщане в бъдещето 3" се превръща в един научно-фантастичен уестърн, в който градчето Хил Вали представлява една улица с няколко сгради от двете страни. Според писателя третата част на филма е достоен завършек на цялата трилогия: сюжетната линия продължава, като главният антагонист отново присъства като главорез, който е обирал дилижанси със своята банда. Док Браун среща своята голяма любов. И в крайна сметка всичко завършва с хепиенд. И трите филма от поредицата остаряват много красиво", каза гостът.

Алън Силвестри е автор на невероятната музика в трилогията, като според Александър Цонков това е една от най-добрите колаборации между режисьор и композитор.

По думите му трилогията трябва да си остане такава, каквато е, и да няма продължения: "Според мен беше абсолютно достатъчно и абсолютно по един много достоен начин "Завръщане в бъдещето" се завърна на големия екран чрез филма "Играч първи, приготви се“, в който и "Делориън"-ът присъства, като разбира се има малки изменения. Но между другото интересен факт е, че за този филм на Спилбърг като изключение, много разумно изключение, музиката не е на Джон Уилямс, а именно на Алан Силвестри, и там присъстват елементи от главната тема на "Завръщане в бъдещето", което за мен е велико",  допълни писателят.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: