Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"Петя на моята Петя" е прецедент в историята на киното у нас
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:56 / 01.02.2022Коментари (0)273
"Петя на моята Петя“ се превърна в прецедент в историята на кинопоказа у нас. Филмът отбеляза сериозен ръст в зрителския интерес за втория си уикенд в кината и отново е на първо място по гледаемост. Само за 10 дни на голям екран "Петя на моята Петя“ е гледан от 23 906 зрители.

"Обикновено филмите се гледат най-много през първата седмица на голям екран, като за втория уикенд се наблюдава спад. В случая с "Петя на моята Петя“ не само няма отлив от зрители, а напротив, увеличили са се и то много. Този феномен се наблюдава, когато хората харесват филма и го препоръчват горещо.“ – споделя продуцентът Николай Урумов.

Историята, вдъхновена от ярката личност на изумителната Петя Дубарова, вече живее собствен живот на голям екран в кината в цялата страна. Филмът не е биографичен, но вълнува с темите, които поставя – за смелостта да бъдеш различен и да отстояваш идеалите си, за волята да се пребориш с несправедливостите на системата и кога матрицата успява да ни превърне в "консервни кутии без етикети“.

Засяга темите за образованието и неговата роля в живота на подрастващите. Не подминава тръпката от първата любов и нуждата от приятели по пътя към постигане на един по-добър свят.

За превъплъщението си в образа на Петя Монова актрисата Александра Костова получи награда за главна женска роля от международното жури на фестивала "Златна роза“ 2021, а Албена Павлова беше наградена с приза за конкретни постижения в пълнометражното кино "за много силно присъствие, представящо учител със съвест и достойнство“. Самият филм е отличен с награда за дебют в пълнометражното кино "за вечния проблем – конфликта между младия човек, почти дете, и системата, която се опитва да му счупи крилата“.

Актьорският състав включва още Алиса Атанасова, Юлиан Вергов, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Моньо Монев, Орлин Павлов, Искра Донова, Васил Банов, Емил Марков и Александър Милчев. Режисьор е Александър Косев, зад камерата е Иван Вацов, а сценарият е дело на Нели Димитрова и Валентина Ангелова.

През април 2022 г. се навършват 60 години от рождението на забележителната Петя Дубарова. Това превръща филма в кауза, която цели да запознае повече хора с творчеството и гения на младата поетеса, напуснала този свят безвреме само на 17 години.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: