Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"Партньори" и "Носталгия" просълзиха кюстендилци
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:51 / 03.10.2023Коментари (0)250
С много емоции и вълнения, в препълнената зала на Общински театър Кюстендил, Танцова формация "Партньори“ представи своя театрално-танцов спектакъл "Носталгия“, предаде репортер на "Фокус“. Подготвен в рамките на проект "Ръка за ръка с нашите деца“ спектакълът докосна публиката и успя да разплаче голяма част от присъстващите любители на фолклора.

Изпълнителите разказаха с музика и танц  един вълнуващ любовен сюжет - силна любов, изправена пред трудности и препятствия. Накараха публиката да се замислим за трудния избор, който хората правят – да напуснат род и родина в преследване на голямата мечта или да останат в България и да се борят за истинската любов. Накараха присъстващите в залата да си спомнят моменти, каквито всички са имали в своя живот, когато са се отказали от мечтите си и високата цена, която са платили за това.

Изпълненията на танцьори от 1 до над 65 години, вълшебните гласове на Елеонора Божанова и Веселина Сиракова, звуците на гайдата в ръцете на Венислав Иванов и тъпана на Светлин Облачки, стилната сценография, подготвена от Евгени Серафимов, костюмите на Катя Хаджийска, невероятния почерк на младия хореограф Тони Кенов и режисьорския подход на Лозен Йорданов – всичко събрано в стилен букет, поднесен с много настроение, актьорска игра и емоция.

"Това е спектакъл за онова облаче, което всеки един от тази зала го крие под сърцето си. Има моменти, в които го пуска това облаче и го праща да пътува. Да пътува към времето когато е бил истински щастлив. Това е един спектакъл за изгубените мечти, защото всеки един от нас някога не е повярвал, че мечтата си заслужава и е тръгнал да търси сигурното, а след това е пращал облачето. Това е спектакъл за майките, защото те ни чакат да се върнем, а ние все нямаме време. Само пращаме облаци и се надяваме, че са добре“, каза на финала на спектакъла Евгени Серафимов.

Венцеслав ИЛЧЕВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: