Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Обичана актриса, чийто глас помним и до днес, стана прабаба за четвърти път
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:27 / 11.02.2024Коментари (0)449
©
Прабаба рекордьор е обичаната от малки и големи актриса Слава Рачева. Тя се е сдобила с четвърто правнуче. В отбора с малчугани силите са изравнени и вече се състои от две момчета и две момичета. Екранният глас и ръка на Педя човек – лакът брада обаче не може да прекарва време с всички накуп, защото част от тях живеят в далечна Виена и я посещават само по големите празници. В австрийската столица още преди години се установи едната от двете щерки на Рачева. Другата ѝ дъщеря Мария, която е лекарка, живее в София и я наглежда по-често. Те са я дарили с общо трима внуци.

85-годишната актриса признава, че живее като всеки обикновен пенсионер, а наследниците ѝ носят най-голяма радост в дните.

"Чета, пописвам понякога, гледам телевизия, слушам радио, вкъщи много домакинствам, пазарувам“, споделя Рачева за пенсионерското си битие. Въпреки че има своите болежки и старчески неволи, Слава не се оплаква и твърди, че се държи най-вече заради семейството и близките си. По време на пиковете на пандемията се пазила много, защото не могла да се ваксинира, макар да имала желание. И сега се страхувала от върлуващите грипове, защото имала куп хронични заболявания.

Слава е сред малкото актьори, които не се оплакват от пенсиите си.

"Стига ми. В момента, в който не ми стигне, намирам начин да се справям. Но говоря така, защото пенсията не е краят на кариерата на един човек. Тя просто е един момент, в който приключва договорът с държавата. Ако има нещо обидно в пенсионирането, това е начинът, по който се извършва, или отношението, с което се извършва, не това, че се прекратява договорът. Аз играх близо шест години след пенсионирането си и досега поигравам малко“, разказва артистката. Тя дълго време бе с ниска пенсия, но преди година я възнаградиха с пожизнена от държавата в размер на 700 лева.

За близо 54-годишния си трудов стаж в театъра актрисата е изиграла над 80 роли, участва в десетки радиопредавания и пиеси, а децата години наред заспиваха с нейните приказки на Педя човек – лакът брада, припомня "Ретро".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: