Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Нощувка на 1480 метра надморска височина с гледка към звездите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:43 / 23.06.2023Коментари (0)188
© bTV
Вижте къде се намира иновативното място за настаняване и колко струва да го наемем. Натовареното и забързано ежедневие често ни дава усещането, че искаме "да избягаме". Да посетим ново място, да изживеем нови емоции, да се слеем с природата. Времето, прекарано в планината действа мотивиращо и зареждащо. Какви нови форми на туризъм се предлагат у нас?

Туристите стават все по-взискателни към местата, които посещават. Повечето от тях вече не търсят просто място,  където да пренощуват, а искат да закупят цялостно преживяване и завършен туристически продукт. В повечето случаи това включва опитване на местни специалитети, разходка на непознати места, преживявания, свързани със спорт на открито и не на последно място – нощувка на необичайно място.

Такава е идеята и на Полина Аврамова и Пламен Кръстев от село Оплетня във Врачанския Балкан. 

"Предлагаме възможността на туристите да изживеят емоции като нощуват в напълно прозрачна палатка, от която да се наслаждават на гледките и панорамите на Врачански Балкан“, разказва пред bTV Аврамова. Тя споделя, че са разработили три варианта за преживяване. Първият от тях е нощувка в местността "Кобилини стени" във Врачанския Балкан на 1480 м надморска височина.

Палатката е подходяща за до 4 човека, а диаметърът й е 3 метра. За удобството на посетителите са осигурени надуваем дюшек, спално бельо, олекотени завивки и възглавници, одеяла и различни консумативи. Посуда за хранене, чаши, чинии, дъска за рязане и други кухненски пособия също са включени, обясняват още младите предприемачи. Разполага и с мобилна тоалетна.

 

На разположение на гостите са и маса, столове за хранене и газово барбекю. Туристите могат предварително да изберат своето меню, което придружено от бутилка вино, да ги очаква сред природата. Цената е 400 лв. за нощувка.

 Местността "Кобилини стени“ е впечатляваща – с внушителните форми на скалите, с чистия въздух и лесния достъп. За да стигнете до природния феномен, не е необходимо да  сте опитен планинар. Маршрутът е лесен и всеки турист би се справил без проблем. Разстоянието от София с кола е около 2 часа.

Къде още може да се разположи палатката

Втората локация, на която може да нощуват приключенците е местността "Падеш“, под Радов връх, 873 м надморска височина. Цената тук е 250 лв. за нощувка.

Прозрачната палатка може да бъде разположена и на още едно място – обособен къмпинг след село Оплетня с прекрасни гледки. Нощувката тук е на цена от 100 лв. На тази локация туристите могат да ползват и собствена палатка, тъй като мястото разполага с ток, вода, санитарен възел.

Към момента Полина и Пламен са осигурили 2 броя палатки, като планират те да се увеличат до 10. На най-красивото и високо място се стига с кола до хижа "Пършевица“. От там туристите се придвижват със специализиран транспорт със съдействието на организаторите на преживяването. 

"Нашата идея е да сближим хората с природата на Врачанския Балкан" по един различен начин. Нещо, което не се предлага по такъв начин никъде", казва още Полина.

По думите й така те ще могат да изпитат енергията на слънцето и звездите, ще бъдат сами и в същото време няма да им липсва нищо. 

"Това не може да се предаде, то се изживява", споделя още тя.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: