Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Никой няма да пипа милионите ми, докато не минат 21 г. от смъртта на последния ми внук
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:01 / 19.11.2022Коментари (0)298
©
Той нарича богатството си "златното яйце“ и не случайно в продължение на 92 години, като в малък инкубатор в облика на доверителен фонд, то чака своите нови собственици в град Сагино, Мичиган. Черупката "се пропуква“ през 2011 г. и от нея излиза състояние на стойност до 110 млн. долара, което направи богати никому до този момент неизвестни хора, слагайки край на сагата с едно от най-странните завещания в историята на САЩ.

"Златното яйце“ принадлежеше на Уелингтън Бърт, баснословно богат дърводобивен магнат от Мичиган, който според разказите на съвременниците си е бил блестящ, крехък и ексцентричен в еднаква степен. Когато умира през 1919 г., на 87 години, той вече притежава многомилионно състояние, което всички очакват да остави на семейството си и на различни благородни каузи, които подкрепя.

Но нещата не се развиват според очакванията… Никой не знае точно защо, но Бърт не действа по стандартния начин. "Кисел старец“, "отмъстител отвъд гроба“ – преките наследници остават с пръст в уста, а завещанието на Бърт се превръща в едно от най-старите, които адвокатите по наследство помнят.

"Златното яйце“, казва той - "Ще остане в гнездото си 21 години след смъртта на последния ми оцелял внук“.

Последният от живите му внуци е Марион Лансил, а самата тя умира през ноември 1989 г., като по този начин започна обратното броене от 21 години, което приключва през 2011 г. Оттогава местен съдия, отговарящ за доверителния фонд, разглежда над 30 молби от хора, които искат да споделят плячката.

Местният вестник Saginaw News съобщава, че в края на проучванията 12 души си разделят богатството, което днес се оценява на стойност между 100 и 110 млн. долара след лихвите. 

Бенефициентите образуват разнородна група, разпръсната от източното до западното крайбрежие на САЩ. Никой от 12-те не е чувал за Бърт, въпреки че най-големият от правнуците в групата е бил на 2 годинки, когато дядо му е починал.

Сумата, която получават, варира значително според формула, договорена между семейни адвокати, която отпуска най-много пари на тези, които са най-близки по поколение на Бърт с най-малко братя и сестри. Най-голямото индивидуално наследство е 16 млн. долара, а най-малкото 2,9 млн.

 

За онези, които преди тях са лишени от каквото и да е богатство на Бърт, историята за наследството му е горчивина, а за други - проклятие. Шестте деца на Бърт, седемте внуци, шестте правнуци и 11 праправнуци не са получили нито стотинка, или защото са умрели, докато "златното яйце“ лежи спящо, или защото са били счетени за недопустими да получат парите.

За да налее сол в раната, Бърт оставя на собствените си деца сравнително нищожна годишна издръжка от едва 1000 долара годишно – същото, което остави на своя готвач, икономка и кочияш.

Най-малката от 12-те наследници, 19-годишната Кристина Камерън, която ще получи 3 млн. долара, както и сестра й Кори, казват пред Saginaw News, че имат смесени чувства относно неочакваната печалба, тъй като са видели болката, която то е причинило на предците им. Първи трябвало да ги наследи дядо й, но той умира две години по-рано. Тогава майка ѝ е става следващият наследник, но и тя почива на 50 години само няколко месеца по-рано.

"Предполагам, че всичко това, което се случи в рамките на една година, направи това да изглежда повече като проклятие“, казват Камерън. "Дядо ми беше доста развълнуван от това, а след това и майка ми беше доста развълнувана от това. Кори и аз не сме толкова развълнувани“, пише businessnovinite.bg.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: