Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Нелина върти купони на студентската скамейка
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:33 / 09.06.2022Коментари (0)534
©
Легендата на поп фолка Нелина стана студентка на 51 години. Колкото и чудно да ви се струва, хъса и амбицията на гласовитата блондинка са напълно оправдани, съдейки по това, което й се случва вече.

Въпреки че има над 30-годишна кариера, изпълнителката е наясно, че винаги може да бъде по-добра, да се усъвършенства, а и да се почувства много по-удовлетворена, отколкото досега - в случая в ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград. Тя няма музикално образование, но и това скоро ще се промени.

Късният студентски живот на Нелина предизвиква много емоции в Благоевград, където хората й се радват много. А да не говорим как реагират останалите студенти на новата си популярна колежка.

"В момента съм първи курс в специалност "Изпълнителско изкуство (народно пеене)". Нямала съм досега музикално образование. Аз съм завършила езикова гимназия в Русе и след това без да искам започнах да пея професионално, с професионални ансамбли и така вече над 30 години. Сега съм първи курс. Научавам много неща, които не знаех. Трябваше да предприема тази стъпка много отдавна. Това е една от положителните страни на Ковида. Много стоях вкъщи и веднъж се срещнахме с Баровеца (Илиян Михов, б.а.) да запишем една песен. Аз му викам: "Вече откачам вкъщи", а той: "Абе, вземи завърши едно образование, ето аз преподавам онлайн". И така стана, сега съм в курса на Бинка Добрева първа година. Имам още два изпита, стискайте ми палци", сподели гласовитата блондинка наскоро..

"Студентите, като ме видят в университета, и възкликват: "Абе, това не е ли Нелина?", "Да, тя е". "Ама преподава ли?", "Не, учи". "Е, как така, ти трябва да преподаваш, а не да учиш". Живея в студентското общежитие с моите съученици. Откачих вкъщи две години, не исках да ходя на квартира и отново да съм сама. Толкова е хубаво. Млади хора, посрещат ме отпред пред общежитието, пускат "Бял Мерцедес" по купони. По улиците в Благоевград толкова ми се радват. Човек винаги трябва да предприема нещо ново", сподели още легендарната певица пред "Блиц".

"Установих, че ретрото сега е на мода. Синът ми не е бил роден, когато създадох тази песен, но сега тя се върти навсякъде. Посред нощ ми пращат клипчета, съобщения как им е любимата тази песен. До ден-днешен продължават тези песни, които имат някаква магия, тъй като са били много истински когато са правени.

"Синът ми току-що завърши 21-во училище в София, работи, сам си изкарва парите. Има бизнес нюх, което е най-важно за мен, разчитам на късмета му. Работи от три месеца, много е доволен. Парите не му стигат много, защото ходи постоянно по купони. Аз, като си изкарах първите пари, отидох и ги издумках наведнъж, ама толкова ми беше хубаво и сладко. Нашите нямаха пари, дори салам да купят, месо рядко влизаше в нас. Това беше през 1991-ва, тогава бях в Сърбия и отидох на битака, купих си турски анцуг, шарен – във всички цветове на дъгата, както и едно дипломатическо куфарче, пълно с касетки на Лепа Брена, Цеца и Драгана Миркович", припомни си още Нелина.

Още по темата: общо новини по темата: 2977
04.10.2022 »
24.09.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/497 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: